Tahsin  Keskin

Seçimi neden kaybedecek ?

Tahsin Keskin

İYİ Parti İzmit Belediye Başkan Adayı M.Kamil Şirin, dün gece geç saatlerde yaptığı açıklamada seçime 3 gün kala  İzmit Belediye Başkanı ve CHP’nin başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet’le aynı karede fotoğraf veren  İYİ Parti İl Başkan Vekili Kaan Dilmen'i eleştirerek ''Benim partimin temsil makamlarında oturup bir diğer parti adayını destekleyici mahiyette konuşmalar yapan, paylaşım yapan kişilerin İyi Parti teşkilatlarında görevalıp aylardır emek veren, ter akıtan arkadaşlarımızın ve partimize gönül vermiş yüzbinlerin gözünde değeri zaten olamaz'' demişti.

Dün İYİ Parti İzmit Belediye Başkan Adayı M.Kamil Şirin’i aradım.

Bu konu hakkında konuşmak istemediğini söyleyen M.Kamil Şirin’e ‘’Toplantıda neler konuşuldu, bu konu ile ilgili bir açıklama yapmayacak mısınız? Dün çok sert bir açıklamanız oldu çünkü. İYİ Parti il ve ilçe teşkilatlarının bu konuya bakış açısı nedir? Neler söyleyeceksiniz’’ diye sordum.

M.Kamil Şirin, söze başlar başlamaz ‘’İYİ Parti teşkilatı olarak bu konu ile ilgili toplandık. Toplantıya en az 50-60 kişi geldi. Toplantı en az 2 saat sürdü. İl ve ilçe teşkilatları tek vücut. O  kadar söyleyeyim. Bu konuyu artık konuşmayacağız’’ deyince ben de kendisine bu konu ile ilgili sorularımı tekrarlayınca Kamil Şirin, ‘’Konuyu biz orada kapattık. Ben üzerime düşen görevi yaptım. Bu konuda benden başka bir şey söylememi bekleme. O konu orda kapandı’’ dedi.

Kamil Şirin’e, dün rahatsız olduğu konu kaynaklı sorunlar çözüldü mü, diye sordum. Kamil Şirin, net bir ifade kullanmayarak ‘’Biz İYİ Parti olarak tek vücuduz. Hiç kimsenin düşüncesine ipotek koyamayız. Farklı düşüncedelerse gereğini yaparlar. Bizi ilgilendiren konu değil’’ cümlesinden anladığım kadarıyla o önemli toplantıya katılmayan İYİ Parti İl Başkan Vekili Kaan Dilmen'in istifası istenecek diye düşünüyorum.

KAMİL ŞİRİN: KUTUPLAŞTIRMA SİYASETİNE SON VERİLMELİDİR

Kamil Şirin, Kaan Dilmen'le ilgili sorularıma cevap vermedi ama çok önemli şeyler söyledi.

Kamil Şirin, bu seçimlerde kazanan tarafın kendilerinin olduğunu  ve her partinin seçim stratejisini değiştirmeyi başardıklarını belirterek ‘’Her parti bizim geliştirdiğimiz politikalarından etkilendi, kendi politikalarını geliştirmek zorunda kaldı. Bu seçimle başlayan süreç 2028 seçimleri için mihenk taşı olacaktır. Bizim duruşumuz belli. Biz ne Ak Parti ne de CHP tarafındayız. Biz hukuk devleti, Cumhuriyet’in kazanımları ve milli, manevi değerlerimizin gerektirdiğini yaparız. Bu değerlere sahip olmayanlarla beraber olmayız. Bugün kerhen beraberlik yapanlar kazansalar bile yarın bunun bedelini ödeyeceklerdir. Şu anda sistem 1920’li yılların İtalya’sına Almanya’sına döndü. Kutuplaştırma siyaseti bırakılmalı, Türkiye gerçek demokrasiye dönmelidir. Ak Parti de CHP de bu sistemden besleniyor. Buna son vermemiz lazım’’ dedi.

İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?

Kamil Şirin’le görüşmemin hemen ardından İYİ Parti İl Başkan Vekili Kaan Dilmen'i aradım.

Kaan Dilmen'e ilk sorum ‘’İstifa edecek misiniz?’’ oldu.

Kaan Dilmen ‘’Neden istifa edeyim. Ortada istifa etmemi gerektirecek bir durum yok. Ben yanlış bir şey yapmadım’’ dedi.

Kaan Dilmen’e ‘’İYİ Parti’nin İl Başkan Vekili olarak, partinizin İzmit Belediye Başkan Adayı M.Kamil Şirin’in sizin hakkınızda yaptığı açıklamalar hakkında ne söyleyeceksiniz’’ diye sordum.

Kaan Dilmen ‘’Demek ki bizim belediye başkan adayımız, okuduğunu iyi değerlendirememiş, gördüğünü de kıymetlendirememiş. Benim belediye başkan adayım Kamil Şirin’dir. Ben Kamil Şirin’i kişilik ve karakter olarak severim, oyumu da desteğimi de veririm. Bunlar ayrı. Ancak yaptığı açıklama haddini aşan bir açıklamadır. Çünkü sadece seçim zamanı çıkıp da belediye başkan adayı olmuş birinin bu açıklaması doğru değildir. Bu tür bir açıklamayı ancak teşkilat başkanı yapabilir. Bu bir haddini aşmaktır. Bunu siyaseti çok iyi bilmemesinin sonucu olarak görüyorum. Bundan ne ona ne bana bir fayda gelmez. Kamil Şirin’in açıklamalrı AK Parti’ye, benim açıklamalarım da CHP’ye yarar. O yüzden bu açıklamaları talihsiz açıklamalardır’’ dedi.

Dünkü olaya konu olan fotoğrafla ilgili olarak da konuşan Kaan Dilmen ‘’Fatma Başkan, yaptığı Mimar Sinan Cadddesi’nin açılışı dolayısıyla buraya geldi. Benim de burda işyerim var. Fatma Başkan, yan tarfta da oturdu, geldi bizde de oturdu, kahve içti. Şirketimizin avukatı Nazım Gençtürk, böyle bir paylaşım yaptı. Bunda ne var? İttifaklar gelir, geçer, dostluklar baki kalır. Böyle değil mi? AK Parti’nin adayı Muharrem Tutuş da geliyor çay içiyoruz. Keşke Kamil Şirin de gelseydi de çay içseydik’’ deyince ‘’Partinizin adayı ile aranızın soğuk olduğunu anlıyorum. Kamil Şirin’le aranız neden iyi değil’’ diye sordum.

Kaan Dilmen, ‘’Bilmiyorum, ona sormak lazım. Evet aramızda bir kopukluk var. Sıkıntıda bu zaten. Bunca senedir bu kentte siyaset yapıyorum. Böylesine birikimli birinin tecrübelerinden yararlanmasını beklerdim,ama Kamil Bey, bunu yapmadı, bir kere bile fikrimi almadı. Kamil Bey’in yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Yoksa ben sevdiğim bir insanla neden sahada olmayayım. Kamil Bey’i duruş olarak, karakter olarak, takdir ediyorum, doğru bir adaydır ancak siyasi olarak acemilikler yapıyor’’ dedi.

KAAN DİLMEN: ‘’FATMA HANIM’I EKSİ TARAFTA GÖRÜYORUM’’

Kaan Dilmen’e İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in tartışmalara konu olan başkanlık yaptığı 5 yılını değerlendirmesini rica ettim ve başarılı bulup bulmadığını sordum.

Kaan Dilmen, ‘’Fatma Hanım’ın 5 yılı zor geçti. Hem kendisi için hem kent için. Fatma Hanım’ı en çok eleştirenlerden biriyim, ama sanırım bunun kimse farkında değil. Fatma Hanım’ın yaptıklarını ve yapamadıklarını tartıya koyduğumuzda başkanı maalesef eksi tarafta görüyorum. Daha fazlası yapılabilirdi’’ dedi.

KAAN DİLMEN: ‘’BU CHP İLE ORTAKLIK BİZE EKSİ YAZARDI’’

Seçim ittifakları konusunda da düşüncesini açıkça ifade eden Kaan Dilmen, ‘’CHP bu seçimde çok tutarsız işler yaptı. Bu CHP ile yapılacak bir İttifak bize eksi yazardı zaten. Doğru olmazdı. Çünkü yaptıkları şeyler bunu gösteriyor’’ dedi.

Kaan Dilmen’le partilerin oy oranlarına göre İzmit’te seçimin hangi tarafa daha yakın olduğunu da konuştuk.

KAAN DİLMEN: ‘’İZMİT’TE 10 BİN OY ALIRSAK FATMA HANIM KAYBEDER’’

Kaan Dilmen’in düşüncesine göre İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı M.Kamil Şirin, İzmit’te 10 bin oy alırsa seçimi Ak Parti’nin adayı Muharrem Tutuş kazanır.

İzmit’te başkanlık seçiminin kafa kafaya gittiğini belirten Kaan Dilmen, ‘’Seçimi çok az farkla iki adaydan biri kazanır. Biz geçen seçimde İYİ Parti olarak 30 bin oy almıştık. Bu seçimde bu oyun üçte biri olan 10 bin oy bile alsak Fatma Hanım, İzmit’te seçimi kaybeder’’ dedi.

BENİM EDİNDİĞİM İZLENİM NE?

Bütün bu yaşananlardan ve yaptığım iki telefon görüşmesinden sonra edindiğim izlenim şu;

Siyasete yeni giren M.Kamil Şirin, bu seçimde kendini kanıtlayarak partinin önemli bir ismi haline gelmeye çalışıyor. İzmit’te M.Kamil Şirin’in gündeminde ne Fatma Kaplan Hürriyet ne Muharrem Tutuş var. Şirin’i tek odaklandığı yer, partisi ve siyasi kariyeri.

Kaan Dilmen ise bu seçimde sahaya inerek İYİ Parti’nin kazanacağı her oyda AK Parti’nin ekmeğine yağ sürmek istemiyor. Bir taraftan ‘’İyi olan kazansın’’ diyor ama diğer taraftan da Fatma Hanım’ın seçimi kazanması için dua ediyor, gibime geldi.

Yine en iyi kararı halkımız verecek.

Bekleyip görelim bakalım.

Yorumlar 1
İzmitli... 29 Mart 2024 06:02

Yazıklar olsun, geçen seçim dönemi sana izmitli olarak destek verdim fatma kaplan hürriyet fakat bu seçim dönemi kazanmak için yapmadığın işler kalmadı. Her partinin iç işlerinden birilerini yakınlarınla muhatap edip menfaat sağlattırıp birbirine düşürdün partileri kendi içlerinde. Ak partiyi kınadığım ne varsa kat kat fazlasını yaptın. O nedir ramazan ayı diye, bayanlara eşarp yasin şerif dağıtmalar, erkeklere takke tesbih dağıtmalar. Ak partiye laf etmiyormuydun dini günleri ve halkın dini duygularını kullanıyorlar diye. Şimdi mübarek ramazan ayında bir oy alabilmek için halkın inançları gereği dini duygularını böylesi mübarek ayı seçimde kullanmak oldumu. Yazıklar olsun. Hiç elinle yaptığın kalp emojisi gibi değil kapılar ardında yaptığın siyaset. Bu şehirde CHP yi maf ettin...

Yazarın Diğer Yazıları