Tahsin  Keskin

Türkiye Kupası finali Kocaeli'de mi oynanacak?

Tahsin Keskin

Salı günü Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde konuk ettiği Ankaragücü'nü 1-0 mağlup eden Beşiktaş adını finale yazdırdı.

Dün de Trabzonspor, Karagümrük ile Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 3-2’lik galibiyetin rövanşında karşı karşıya geldi. 

İstanbul’da oynanan karşılaşmadan 4-0 galip ayrılan Trabzonspor finalde Beşiktaş'ın rakibi oldu.

Şimdi 23 Mayıs Perşembe günü Trabzonspor ile Beşiktaş tarafsız bir sahada Ziraat Türkiye Kupası final maçı için karşı karşıya gelecek.

Finalin oynanacağı yer için  adı geçen 7 kent vardı.

Bunlar, İstanbul, Bursa, Samsun, Antalya, Kocaeli, Adana ve Gaziantep Stadyumları.

Ancak Ziraat Türkiye Kupası finalinin oynanması favori olarak görülen İstanbul, Beşiktaş’ın finale çıkmasıyla elendi.

Diğer adı geçen kentler arasında yer alan Bursa’nın Beşiktaş’la Samsun’un Trabzon’la olan taraftar sıkıntıları sebebiyle bu iki kentten de vazgeçildi.

Edinilen bilgilere göre Antalya önerisinin de dün gece TFF tarafından reddedildiği öğrenildi.

Ziraat Türkiye Kupası final maçının oynanması için geriye sadece Kocaeli, Adana ve Gaziantep Stadyumları’nın kaldığı bilgisine ulaşıldı.

TFF’nin önereceği kentler arasında yer alan Kocaeli’de finali oynamaya Trabzonspor’un sıcak bakacağı tahmin edilirken Beşiktaş’ın da İstanbul’a yakınlığı sebebiyle bu teklife hayır demeyeceği düşünülüyor.

Finalin oynanması için adı geçen diğer kentlerden biri olan Gaziantep’i Kocaeli’nin en büyük rakibi olarak görüyorum.

Çünkü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Gaziantepli ve  Gaziantepspor’un eski başkanı olduğu için TFF başkanlığının son zamanında kentinde bir final oynatmak isteyecektir, diye düşünüyorum.

Ancak burada gerek siyasetçilerimizin gerek Valiliğimizin gerekse yerel yönetimlerimizin bu kentte bir futbol finalinin oynanması için gereken ağırlığı koyması gerekiyor.

Bunun için kent olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmamız lazım.

Böyle bir finalin Kocaeli’de oynanması herkes için kazanç olacaktır.

Birincisi, TFF’nin arayıp da bulamadığı seyirciyi fazlasıyla Kocaeli’de bulacaktır.

Hem Trabzonspor hem Beşiktaş seyircisine ayrılan bölümlerin tamamı dolar, tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan muhteşem bir final maçı olur.

İkincisi, gişenin yanı sıra hasılat rekoru kırılır.

Üçüncüsü Kocaeli Stadı’nın muteşem bir zemini var.

Dördüncüsü, adı geçen diğer statlar arasında en yüksek kapasiteye sahip stat Kocaeli Stadyumu’dur.

Diğer statlar yaklaşık 31 bin kişilik kapasiteye sahipken Kocaeli Stadyumu yaklaşık 35 bin kişiliktir.

A Milli Takımımız’ın maçlarının Kocaeli’de oynanmaması için en büyük gerekçe olarak gösterilen stat yolu da tamamlandığına göre bu sezon oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali neden bu kentte oynanmasın?

Ziraat Türkiye Kupası finalinin Kocaeli’de oynanmaması için bütün koşullar fazlasıyla yeterlidir.

Yeter ki azcık bir baskı kuralım, bu finali Kocaeli’ye alırız.

Ziraat Türkiye Kupası finalinin Kocaeli’de oynanmaması için tek gerekçe Trendyol 1. Lig Play-Off 2. Tur 2. Maçlarının 24 Mayıs Cuma gününe denk gelmesi olabilir.

Eğer Kocaelispor hafta sonu oynayacak karşılaşmalar sonucunda 3. Sırada yer alarak Süper Lig bileti için direkt Play-Off finali oynayamazsa Kocaelispor’un 2.tur 2.Maçı Ziraat Türkiye Kupası final tarihinin bir gün sonrasına denk geldiği için final maçı Kocaeli’de oynanmayabilir.

İnşallah hem Kocaelispor, hafta sonu oynanacak maçlar sonunda 3. Olur ve final oynar hem de Ziraat Türkiye Kupası finali Kocaeli’de oynanır.

Kocaelispor, bu futbolu ve yönetimi ile olmasa da hem camiası olarak hem büyüklüğü ile Süper Lig’i fazlasıyla hak ediyor.

Bir de Türkiye’nin en gözde statları arasında yer alan Kocaeli Stadyumu böyle bir final maçını hak ediyor.

TFF’ye sesleniyorum;

Kocaelispor, son sezonlarda çok büyük hakem hatalarına ve haksızlıklara uğradı, hiç değilse bu kente şimdi bir güzellik yapın.

Yorumlar 2
İzmitli 10 Mayıs 2024 00:02

Bence de İzmitte oynanması dah doğru olur. bu kadar büyük stat, tıka basa tribünlerde milyonlarca lşra hasılatı hangi şehirde yapabililer. Kocaeli final maçını hak ediyor bence.

Özgür 09 Mayıs 2024 17:38

SAMSUN da oynanır

Yazarın Diğer Yazıları