Tahsin  Keskin

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı'ya kim ihale verdi?

Tahsin Keskin

Yerel siyasette sular ısınmaya başladı.
Hem de öyle böyle değil.
Bu sadece AK Parti-CHP dalaşı değil, ilerleyen günlerde CHP Kocaeli’de de işler karışacak gibi görünüyor.
Önce şunu söyleyeyim;
Kim derdi ki CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakını’a kürsüden sallayacak.
Harun Yıldızlı’nın Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a çıkışlarını, veryansınlarını siyasi partideki konumu gereği anlayabiliyordum ama yerel yönetimlerde böylesine eleştirmesini büyük şaşkınlıkla karşıladığımı belirtmek isterim.
Nikahta Talak Ayetlerini okumaya benzeyecek ama şimdiden peşin peşin söyleyeyim;
Harun Yıldızlı, bu cesareti nerden aldı bilmiyorum ama bundan sonra Yıldızlı’nın şirketleri için artık zor bir dönem olacak.
İhale almak için artık öyle Ak Parti’den üst düzeyde aracılık bile fayda etmeyecektir diye düşünüyorum.

Kafanız karışmış olabilir tek tek, tane tane gidelim.
Geçen hafta Çayırova’daki Yerel Yönetimler Danışma Kurulu Toplantısı’nda 2023 seçimlerini işaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kendi ifadesi ile;
‘’100 yıllık hesaplaşmaya hazır mısınız? Kürsü başından Cumhuriyetimizi ve Atatürk’ü hedef alarak yapılan bu açıklamalar vatana ihanettir, şehitlerimize ihanettir, Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanettir. Türkiye Cumhuriyeti hesap günü geldiğinde sizlerle tek tek hesaplaşacak.’’ dedi.
Bunun üzerine CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, yaptığı açıklamada Tahir Büyükakın’ın açıklamasındaki niyetinin  aslında ‘’Cumhuriyetle Hesaplaşma’’ anlamına geldiğini iddia etti.
Hatta Yıldızlı, bir sonraki açıklamasında daha da ileri giderek Tahir Büyükakın’ı partisi üzerinden FETÖ ve PKK’ya yakın olmakla suçladı.
Burada benim anlamadığım bir konu var.
Doğrudur, Ak Parti iktidarında 2013 tarihine kadar FETÖCÜ olmayana ne iş veriliyordu ne de aş.
Doğrudur, yine Ak Parti’nin geçmişinde PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile siyasi ortaklıklar yapıldı.
Hatta kanlı terör örgütünün başı Apo’nun kardeşi TRT’ye bile çıkartıldı.
Pekii, bunların hepsi yanlıştı.
Tamam da şu anda FETÖ’nün savcısıyım diyenler kimler?
HDP ile ortaklık yapıp onun yılmaz savunucusu kimler?
HDP’lileri CHP’li belediyelere yerleştirenler kimler?

Siz milletle dalga mı geçiyorsunuz?
Harun Yıldızlı, yaptığı açıklamada Tahir Büyükakın’ı sert bir şekilde eleştiriyor eleştirmesine de acaba aynı haltları kendi partisinin yediğinin ya farkında değil ya da kendi partisinin de hata yaptığını deklere ediyor adeta.
Birisi Harun Yıldızlı’ya CHP Kocaeli İl Başkanı olduğunu hatırlatsın bence.
Kimler daha önce FETÖ’ya yakındı, şimdi kimler savunucusu, zamanında kimler HDP’yi el üstünde tutuyordu şimdi kimler ortaklık yapıyor bu millet hepsinin farkında da benim anlamadığım bir nokta daha var.
Böylesine genel siyaset konularının muhatabı olarak neden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yapılmak isteniyor şimdi.
Bunlar genel siyasetin işi değil mi?
Tahir Başkan, FETÖCÜ veya HDP’li birini belediyeye aldıysa veya onlara ihale verdiyse onun hesabını sorun.
Öyle değil mi?
Soruları doğru kişiye sorup doğru cevaplar alalım.
Yoksa Harun Yıldızlı, yaptığı hatanın farkında oldu da şimdi genel siyasete geçiş yaparak Tahir Başkanı gündemden düşürmeye mi çalışıyor. Ancak iş işten geçti bence…
Bir de bu konu ile ilgili AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun açıklamasına aklım takıldı.
Katırcıoğlu’nun resmi açıklaması olarak basına servis edilen “CHP’li taşeron İl Başkanı’nın peşine düştü’’ başlıklı haberde uzun uzun bu konu işlenirken asıl konun merkezinde olan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı tamamen es geçilmiş.
Ben de şimdi bir soru da Radiye Sezer Katırcıoğlu’na sormak istiyorum.
İhaleleri alan firmanın sahibinin CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı olduğunu Kocaeli’de herkes bildiği halde neden hala isim vermekten imtina ediyorsunuz?
Hatta ben bir tık ileriye giderek şu soruların cevaplarını da istiyorum; 
CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı’ya kim ihale verdi?
Ayrıca Yıldızlı’ya İhale verilirken ihaleye hangi Ak Partili aracılık etti?
Bütün bu soruların cevaplarını da milletin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum.
 

Yorumlar 3
İhale 08 Şubat 2022 01:58

İhale verilmez..hakeden kazanır,alır. İhaleyi aracı marifeti ile alındığını biliyorsanız lafı eveleyip gevelemeden net bir şekilde anlatmalısınız.. ki ilimizde neler döndüğünün farkına varsın millet..sizde bu vesile ile görevinizi yapmış olursunuz...

Burhan Gülkan 07 Şubat 2022 23:41

Nasıl bir kıyaslama yapmışsın daha doğrusu sen yazdığından bir şey anladınmı,a.k.partisine yaranmak için bir şeyler karalamışsın

Nihan 07 Şubat 2022 08:40

Hatalar üzerinden yola çıkarak kıyaslama ölçüsüz olmuş. Biri 20 yıllık iktidar; diğeri hiç iktidar olamamış bir parti. Sayın Büyükakın'ın konuşmalarında elbette tedirginlik hissediliyor. Yakın geçmişte bu partinin FESLİ KADİR'i hastane ziyaretleri var en zirve ziyaretçinin biri TBMM eski başkanı İsmail Kahraman. Başka.. '94 yıllık enkazı kaldırdık' söylemleri var hafızalarda!

Yazarın Diğer Yazıları