100 bin konut projesine 3 milyon başvuru!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 Bin Sosyal Konut Projesi'ne 1 milyon 92 bin 741 kişinin başvurduğunu bildirdi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen "Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi" programına katıldı. Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Başkanları, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer de programda yer aldı. "Şahsiyeti olmayan, insanı öncelemeyen bir şehrin aklı da olmaz" Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşlı, kadın, çocuk, engelli dostu olmayan, günün 24 saati sokaklarında huzurun kol gezmediği şehir akıllı olsa ne olur olmasa ne olur." dedi.

Erdoğan, "Şahsiyeti olmayan, insanı öncelemeyen, dört bir yanında ilim, irfan, sanat ocakları tütmeyen bir şehrin aklı da olmaz." diye konuştu. 100 bin sosyal konut projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Bin Sosyal Konut Projesi"ne 1 milyon 92 bin 741 kişinin başvurduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde ister belediyeler, ister diğer kurumlar veya özel sektör tarafından hayata geçirilecek tüm akıllı çözüm uygulamalarının birbiriyle uyumlu olması kritik öneme sahiptir. Aksi takdirde Türkiye, teknoloji çöplüğüne döner." dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Rastgele, keyfekeder, plansız, programsız, hesapsız, kitapsız iş yapma devrine geri dönüşe izin veremeyiz. Akıllı şehir uygulamalarında da sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmayacak, dünya pazarlarına ihracatçı olarak gireceğiz. Pazar büyüklüğü 800 milyar doların üzerine çıkacağı hesaplanan bu alanda önemli bir oyuncu olmak için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Dünya değişmiş, bölgemiz değişmiş, Türkiye değişmiş, şehirler değişmiş, demokratik ve ekonomik standartlarımız değişmiş, yönetim sistemimiz değişmiş ama bazı kafalar hala 20 yıl öncesinde, hatta 70 yıl öncesinde kalmış."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN