'112 personeli keyfi düzende çalıştırılamaz'

Türk Sağlık-Sen İl Başkanı Ömer Çeker, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarının mesai saatleri değişimine tepki gösterip bu kurumdaki personelin keyfi düzende çalıştırılamayacağını söyledi

İl Ambulans Başhekimliği tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarıarasında farklı Mesai (Nöbet) başlayış ve bitiş saatlerinde farklı uygulama yapılması hakkında Türk Sağlık Sen Şube BaşkanıÖmer Çeker şubede basın açıklaması yaptı. Çeker açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

“İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının ve bu istasyonlarda görev yapan sağlıkçalışanlarının iş akışını ve sağlık  hizmetlerini sevk ve idaresini  planlayan İl Ambulans Servisi Başhekimliği işini gücünü bırakmış,istasyon içerisinde ve istasyonlar arasında farklı mesai uygulamasını hayata geçirerek çalışanları huzursuz etmeyi kendilerine görev addetmişlerdir.

“ÖDÜL YERİNE CEZA”

112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarındagörev yapan sağlık çalışanları bir çok olumsuzluklara rağmen özveri ile görev yapmakta ve tüm olumsuzluklara rağmen vatandaşımıza ulaşılabilir kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için fedakarca çalışmaktadırlar.  Bu çalışmanın karşılığı çalışanlar ödüllendirilmesi ve taltif edilmesi gerekirken adeta cezalandırılmaktadırlar. Adeta çalışma barışını sabote etmektedirler.

Sorunun çözümü için idarenin kendisini sağlık çalışanın yerine koymak suretiyle empati yapmaya ve sağ duyuya davet ediyoruz.  Sorumlu sendikacılık anlayışımız çerçevesinde sorunun çözümüne katkı sunmak için idare ile haziran ayının başında yapmış olduğumuz görüşmede çalışanların kaygılarını idareye ilettik ve çözümü noktasında sendika olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ilettik.

“KİMSENİN HAKKI DEĞİL”

112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan personelin çalışma saatleri ve sürelerininyasal dayanaktan yoksun bir şekilde idareninWhatsapp üzerinden yayınladıkları resmiyeti olmayan mesaj ileçalışanların mesai (Nöbet) saatlerini keyfi düzenleme ile belirlenmesi çalışanlarda rahatsızlık yaratmıştır. 24 saat kesintisiz hizmet veren 112 çalışanlarının mesaiye başlama saatlerini değiştirmek, çalışanı belirsizliğe sürüklemek kimsenin hakkı değildir.Nöbet saatlerinde istasyonda görev yapanlar arasında ve istasyonlar arası farklılık oluşturmak personeller arası eşitsizliğe ve düzensizliğe yol açacaktır.Yapılan işlem Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ilgili maddelerine aykırılık teşkil etmektedir.

“UYGULAMA BİRLİĞİ SAĞLANMALI”

Sendika olarak yaşanan sorun hakkında ilgili yerlere gerekli başvuruları yaparak fiili durumun sonlandırılmasını talep ettik. Üyelerimiz içinde örnek başvuru dilekçeleri hazırlayarak çalışanların da bireysel olarak haklarını aramalarının da önünü açtık. Beklentimiz gerekli düzenlemelerinyapılarak çalışma barışının tesis edilmesi kamu vicdanının rahatlatılması ve uygulama birliğinin sağlanmasıdır. Çünkü idare keyfiyete göre, ben yaptım oldu mantığı içerisinde hareket etmemelidir.

“DAVA AÇSINLAR”

Konu ile ilgili 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarını nöbetlere dilekçe ile itiraz etmelerini ve itiraz sonrası konuyu idari yargıya taşıyarak dava açmaya davet ediyoruz.Sendika avukatlarımız sendika üye ayrımı yapmadan idari dava açmak isteyen tüm sağlık çalışanlarına hizmet verecektir.”

Bakmadan Geçme