20 günde 2 zorlu ameliyatla hayata tutundu

Kütahya'da safra kesesi taşını aldırmak için ameliyat olan 65 yaşındaki hasta, yapılan tetkikler sonrasında safra kesesi kanseri olduğunu öğrendi. Vakit kaybetmeden tekrar acil ameliyat olması gerektiğini öğrenen hasta, bu kez de VM Medical Park Kocaeli Hastanesi'nde göreve yeni başlayan, genel cerrah Op. Dr. Faruk Özkul'a başvurdu. Hasta 3.5 saat süren zorlu ameliyat sonrasında hem tümörden hem de karnındaki iltihaptan kurtuldu.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Kütahya’nın Nuhören Köyü’nde çiftçilikle uğraşan bir ailenin fertlerinden 65 yaşındaki Azime Hanım, yaklaşık 20 gün önce safra kesesindeki taş nedeniyle Kütahya’da ameliyat oldu. Ameliyatın ardından çıkan patoloji raporunda ise ‘safra kesesi kanseri’ olduğu ortaya çıktı. Doktorlar bu kez de safra kesesi kanseri için acilen yeni bir ameliyat daha olması konusunda görüş birliğine vardılar. Ancak Kütahya’da bu ameliyatın yapılması zor olduğu için hastanın şehir dışında daha donanımlı bir hastaneye gitmesi gerekiyordu. 65 yaşındaki hasta, araştırmaları sonucunda vakit kaybetmeden VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’ne gelmeye karar verdi 

HEM İLTİHAPTAN HEM DE TÜMÖRDEN KURTULDU

Gece geç saatte ambulansla Kocaeli’ndeki hastaneye gelen hasta, yapılan tetkikler sonrası Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Faruk Özkul ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Afyon’daki bir hastaneden ayağının tozuyla göreve başladığı ilk gün ameliyata giren Dr. Özkul, şu bilgileri verdi: “Hasta geldiğinde ‘sepsis’ denen karın içinde bir apsesinin olduğu ve tümörün karaciğere metastaz yaptığı kritik bir tablo mevcuttu. Hayati tehlikesi olduğu için sabahı beklemeden gece 22:30’da ameliyata aldık. 3.5 saat süren ameliyatla hastanın apsesi ve iltihabını temizledik. Aynı ameliyatta karaciğerdeki tümörlü dokuyu da çıkardık.”

“KENDİMİ EMİN ELLERE EMANET ETTİM”

65 yaşındaki hasta, ameliyat sonrasında bir gece yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra odaya çıkartıldı. İkinci gün hastane koridorlarında yürümeye başlayan Azime Hanım “Kendimi emin ellere emanet ettim. Faruk hocamıza, hemşirelerimize ve tüm hastane çalışanlarınıza teşekkür ederim” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN