5.9 büyüklüğündeki depremle sallandık!

Düzce'nin Gölyaka ilçesi Sarıdere bölgesinde  bugün saat 04:08'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi Sarıdere bölgesinde  bugün saat 04:08'de meydana gelen  5.9 şiddetindeki deprem 8 saniye kadar sürdü ve Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Yalova, Ankara, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Karabük, Çankırı, Zonguldak, Bartın, Çankırı, Kastamonu'da da hissedildi.

Depremin yerin 6,81 km altında meydana geldiği öğrenilirken, depremin ardından 72  artçı sarsıntı daha meydana geldi. Artçı depremlerin en büyüğünün 4,2 büyüklüğünde olduğu öğrenildi.

Kocaeli ve İstanbul'da da şiddetli bir şekilde hissedilen deprem nedeniyle bir kısım vatandaş geceyi sokakta  geçiriyor.. 

Depemin merkez üssü olan Gölyaka'da elektriklerin bir süre kesildiği ve halkın büyük bir çoğunluğunun geceyi dışarıda geçireceği öğrenildi. Deprem bölgesindeki halka depremin hemen ardından sıcak çorba verildiği ve battaniyelerin dağıtlıldığı öğrenildi.

Bu arada şu ana kadar can kaybının olmadığı ancak yaralıların bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Sarsıntının ardından hemen dışarıya çıktığını anlatan vatandaş, "Birden sarsıntı başladı. İlk başlarda ne olduğunu anlayamadım. Ayağa kalktım, ayakta durmakta zorlandım. Işığı açtım. Avizenin sallandığını gördüm. Telaşa kapıldım, ne yapacağımı bilemedim o an. İlk yaptığımız elime telefonu alıp dışarıya çıkmak oldu. Allah korusun. Ben 1999 depremini yaşamadım. Hala ellerim ayaklarım titriyor" dedi.

Bakmadan Geçme