Aman dikkat! Bu mesaja sakın tıklamayın!

Dolandırıcıların yöntemlerine bir yenisi eklendi bu sefer de vatandaşlara E-DEVLET'ten 'kart aidat iadesi' adı altında yanıltıcı SMS ile verilen linke tıklanılmasını sağlayarak kullanıcıların bilgisini almayı amaçlıyor.

Dolandırıcılar çeşitli yöntemler ile vatandaşları mağdur etmeye çalışıyor. Bu yöntemlere bir yenisi eklendi ve vatandaşlara SMS üzerinden ‘kart aidat iadesi’ vaadiyle link tıklanması sağlamaya çalışıyor.

Kullanıcıların cep telefonlarına gelen SMS üzerindeki mesajda ‘Sayın müsterimiz e devlet üzerinden 4320 TL  kart aidat iadeniz tarafınıza tanımlanmıştır. Aktif etmek için başvurunuz ......’ şeklinde başlayan mesajın sonunda verilen linke tıklanarak kullanıcıları tuzağa düşürüyor.

Dolandırıcılar genelde başvurduğu yöntemlere güvenilir kurum ve kuruluşların isimlerini alet ederek kullanıcıların güvenini kazanmaya çalışıyor.

Cep telefonunuza gelen bu türde mesajların devletin resmi kamu ve kuruluşlarının sitelerinde yer alan adresler dışında itibar etmeyin ve bu mesajlar üzerinde gelen linkleri kesinlikle tıklamayın.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme