Astronomi profesörü Bilnet'te

Özel Kocaeli Bilnet Okullarında bu yıl ilki gerçekleştirilen Astronomi ve Uzay Bilimleri konulu seminerde ortaokul ve lise öğrencileri Astronomi Profesörü Ethem Derman ile buluştu.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Prof. Dr. İbrahim Ethem Derman, Özel Kocaeli Bilnet Ortaokulu öğrencileriyle “Astronomi İlginç Bir Bilimdir” ve Özel Kocaeli Bilnet Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileriyle “Evrende Yalnız Mıyız?” semineri ile bir araya geldi.

Öğrencilerin uzaya ve evrene olan merakını birikim ve tecrübeleri somutlaştıran Derman, gezegenler, yıldızlar, takımyıldızları, öte gezegenler, bulutsular ve gökadalar gibi çeşitli başlıklarla sunumunu gerçekleştirdi.

Pek çok alanda olduğu gibi Astronomide de Matematik gibi temel bilimlerin önemli olduğuna dikkat çeken Derman, gök cisimlerinin büyüklüğü ve Dünya’ya göre konumlarını öğrencilerin anlayabilmesi için benzetmeler yaparak, örneklerle somutlaştırdı. 

Prof. Dr. İbrahim Ethem Derman, öğrencilerin merak ettiği “Güneş’in doğumu nasıl gerçekleşti?”, “Yıldızların renkleri neden farklı?”, “Evrende başka bir gezegende yaşayabilir miyiz?” ya da “Evrende yaşayan tek canlı biz miyiz?” gibi sorularına ilişkin aydınlatıcı paylaşımlarda bulundu.

Özel Kocaeli Bilnet Okulları 21.yy becerilerini öğrencilerine kazandırmak için okul içi ve okul dışı etkinliklerle zenginleştirilmiş program yürütmeye devam ediyor.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN