Banu Aykan aday adaylığı başvurusunu yaptı

İYİ Parti il eski yöneticisi, İzmit ilçe başkan adayı Banu Aykan 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimde İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı olmak için genel merkeze başvurusunu yaptı

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

İYİ Parti il eski yöneticisi, İzmit ilçe başkan adayı Banu Aykan 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimde İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı olmak için genel merkeze başvurusunu yaptığına ilişkin haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Aykan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

BİRLİKTE GÜÇLENECEK, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başlarken tarihi bir öneme sahip olan 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Gazi meclisimizde milletimizi temsil etmek için bende Banu Aykan olarak aday adaylığımı ilan ediyorum. 
20 yıllık AKP iktidarının yarattığı enkazın bir ucundan tutup kaldırmak için aday adaylığımı ilan ediyorum.
Son 20 yılda bozulan sosyal düzeni geri getirmek için, kadın haklarını savunmak, Kocaeli’mizde ve ülkemizde huzuru, refahı ve barışı yeniden hakim kılmak için aday adaylığımı ilan ediyorum. 
Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in bu tarihi yolcuğunda yanında olup, onunla bu yolu yürümek için aday adaylığımı ilan ediyorum.

BANU AYKAN KİMDİR?

Banu Aykan, 1976 İzmit doğumlu. 1993 yılında İzmit Lisesi, 1997 yılında Trakya Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Aykan sırasıyla Anadolu Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü, Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Optisyenlik MYO, Anadolu Üniversitesi (AÖF) Adalet MYO eğitim aldı. İş hayatına Etibank İzmit şubesinde başlayan Aykan, bankacılık sektöründe çeşitli kademelerde görev yaptı. 2003 yılında sektörden ayrılarak ticaret hayatına atıldı. Uzun yıllar sigorta acenteliği yaptı. Aykan, siyasi hayatına 2018 yılının mart ayında İYİ Parti   Kartepe İlçe Başkanlığı’nda başladı. Aynı yıl yapılan genel seçimlerde ilçe SKM’de görev aldı ve 2019 Haziran ayından 2023 yılı Ocak ayına kadar Kocaeli İl Yönetim Kurulu'nda görev aldı.
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN