Bıyıklı'dan Bulut'a: Bal bal demekle ağız tatlanmaz'

Kocaeli Ticaret Odası Başkan adayı İbrahim Bıyıklı, ayçiçek yağındaki asıl sorunun ihtiyacımızın yüzde 80'inin ithal ediliyor olması olduğunu vurgulayarak, 'Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Peki ya çözüm, bak işte o çok basit üretim, üretim üretim' dedi.

Piyasada ve vatandaşlar arasında paniğe neden olan 'ülkemizin yağ stokları bitiyor' yönündeki söylemler sonrası vatandaşlar marketelere akın etti.

Oluşan panik havası sonrası açıklama yapan KOTO Başkanı Necmi Bulut,"Gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizle yaptığımız görüşmelerle de teyit ettiğimiz üzere iddialar gerçek dışıdır. Vatandaşlarımızdan piyasadaki arz- talep dengesini bozacak her türlü spekülasyona itibar etmemelerini talep ediyoruz. Bu tür söylemlerin akabinde oluşan panik maalesef yine vatandaşlarımızın ekonomisine darbe vurmaktadır. Vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya davet ediyor, sadece devletimizin resmi kanalları vasıtasıyla yapılan açıklamalara itibar edilmesini talep ediyoruz" demişti.

‘’YAĞ İHTİYACIMIZIN YÜZDE 80’Nİ İTHAL EDİYORUZ’’
Bu gelişmeler sonrası KOTO Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı da bir açıklama yaptı. 

Ayçiçek yağındaki asıl sorunun ihtiyacımızın yüzde 80’inin ithal ediliyor olması olduğunu vurgulayan Bıyıklı; “Ayçiçek yağındaki asıl sorun; ayçiçeği ithalatımızın yüzde 50,6’sını Rusya’dan, yüzdesi 14,6’sı ise Ukrayna’dan yapılıyor olması. Ayçiçek yağındaki asıl sorun; üretici ülkelerin, tonunu bin 400 (1.400) dolardan 2 bin 300 (2.300) dolara çıkarmış olması.

‘’ÇÖZÜM BASİT! ÜRETİM, ÜRETİM, ÜRETİM…’’
 Ayçiçek yağındaki asıl sorun; Ukrayna ve Rusya’dan gelmesi gereken 16 geminin gelmemiş olması. Ayçiçek yağındaki asıl sorun; gemiler gelse bile fiyatın düşmeyecek olması.Bal bal demekle ağız tatlanmaz.“ Peki ya çözüm, bak işte o çok basit!  Üretim, üretim üretim” dedi.

Bakmadan Geçme