Biz bu tokmağı kırarız! 

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, KOÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde usulsüz atama ve çalışanlara yönelik mobing şikayetlerinin dikkate alınmaması ile ilgili olarak işlem başlatmayanları ifşa edeceklerini açıkladı.

 
Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker açıklamasında, “ Türk Sağlık-Sen olarak üyelerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve vatandaşlarımızın hastanelerden kolay, ulaşılabilir kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri ana prensibimizdir. Bunun gerçekleşebilmesi içinde kurumları yönetmek için görevlendirilecek idarecilerin liyakat ve ehliyet sahibi olması, kurumu kanun ve yönetmelikler çerçevesinde sevk ve idare edebilecek ki kurumda görev yapan sağlık personeli de, hizmet vatandaşımızda alanda mutlu olsun” dedi. 

AKRABAMIZI TANIMAYIZ
Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, “ Sendikamız başka sendikalar gibi idarelerin yörüngesinde olmadığı gibi göbek bağımızda yoktur. 3-5 atamaya karşılık usulsüzlükleri görmezden gelmemizi kimse beklemesin. Biz yöneticilerin kim olduğuna bakmayız. Bizim için temel kriter kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hareket eden her idareci bizim kabulümüzdür. Usul yönünden eksik yapan akrabamızda olsa, göz yummamızı kimse bizden beklemesin. Her idarecinin görevini Kanun, Yönetmenlik ve yönergeler ile bellidir. Bizim görevimiz çalışanların iş barışı bozulmadan işyerlerinde huzur, için de  görev yapmaları, onun için de bizim temel prensibimiz adalet ve kanunlardır” dedi.

MARKA DEĞERİ
Çeker, “Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi adına uygun olarak kamuoyunda bilimsel araştırmalar ile anılmasını arzu etmekteyiz. Kocaeli’nin marka değeri açısından bu çok önemlidir. Ancak son dönemlerde çalışanlara karşı yapılan usulsüz görevlendirmeler, atamalar,  adam kayırmaca, idareye yakın olan personele iltimas geçilmesi, usulsüz uygulamalara karşı hakkını arayan personele yönelik yapılan mobingler, makama göre adam değil de adama göre makam tahsis etme ile gündeme gelmesi kentimiz adına üzücüdür. Kurum çalışanlarına karşı yapılan usulsüz uygulama (Mobing) nedeniyle depresyona giren ve psikolojik tedavi görenler bulunduğu gibi yapılan haksız ve usulsüz uygulamalar nedeniyle istifa veya sözleşmesini fesih ederek kurumdan ayrılmalar vuku bulmaktadır. Yaşanan usulsüz uygulamalar hakkında idareye dilekçe veren çalışanların dilekçelerindeki iddialar hakkında idare gerekli idari işlemleri başlatılmaması usulsüz uygulamanın tavan yaptığının göstergesidir” dedi. 

HÜLAGÜ VE CANTÜRK BİLİYOR
Çeker, “ Biz bu yaşanan usulsüzlükler ile ilgili olarak Rektör Sadettin Hülagü’ye  ve Başhekim Zafer Cantürk’e dosya sunduk. Her iki yönetici de dosyalar ile yakından ilgileneceklerini gereğini yapacaklarını söylemelerine rağmen bu zamana kadar bir arpa boyu mesafe kat etmediler. Kimse bizden çalışanların idareye iletmiş olduğumuz usulsüzlükleri görmezden gelmemizi de sumen altı etmemizi de beklemesin. Sendika olarak sorunları kamuoyu ile paylaşmadan idareye gereğini yapmaları için sorunları ilettik. Baktık ki, sumen altı ediyorlar. Bundan böyle her hafta madde madde bilgi ve belgeleri kamuoyu ile usulsüz uygulamaları paylaşacağımız gibi hukuki süreci de başlatacağız” dedi.
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme