Böyle İHALE şartnamesi mi olur?

İlimizde geniş bir kesim tarafından tanınan Gazeteci Güngör Arslan, Ses Kocaeli Haber sitesinde ''Böyle İHALE şartnamesi mi olur?'' başlıklı çarpıcı bir yazı yazdı.

Böyle İHALE şartnamesi mi olur?

Ne yazarsak yazalım ne yaparsak yapalım demek ki iş baştan bitmiş ve tezgahlanmış.

Şimdi işi kılıfına uydurmaya ve de kamuoyunu yanıltmaya kalmış.

Baştan itibaren olayın rengi belliydi.

İş büyük.

Hem de çok büyük.

İşin içinde büyük para var.

Hal böyle olunca da basın gündeme getirince, KOTO Meclis üyesi Faruk Bostan gibi deliler olayın peşini bırakmayınca şimdi sözde ihale yapıyorlar.

Kocaman YALAN.

Sadece gaz alıyorlar ve işi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar.

Herkesi susturmaya çalışıyorlar.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut susuyor.

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan SUSMUYOR.

Tam tersine bizim SÜSLÜ OĞLAN işin tam içinde ve göbeğinde.

Pastadan pay almak için işi gücü bırakmış, KOTO üyesinin hakkını koruyacağı yerde dernek kurup tezgahın içine girmiş.

KSO’yu zaten söylemiyorum. Onlar baştan itibaren bir ölüm sessizliğinde.

Kandıra GİOSB Başkanı Mehmet Başol işin küçük figüranı.

Ve bu arada Kandıra GİOSB baştan biraz bağırıp, efelenen, sözde gazetecilik yaptıklarını iddia eden çapsızlar şimdi sus-pus oldular. İki konuşmayla Kandıra GİOSB dönen dolaplarına kafalarını çevirip görmemezlikten geliyorlar.

Eh haksızda sayılmazlar.

Gazetecilik her babayiğidin hakkı değil çünkü.

Şimdi gelelim biz sadede.

20 Ağustos’ta yapılacak olan İHALE aslında İHAŞE FALAN değil.

Tam bir tezgah tam bir oyun.

İş kılıfına uydurulmuş ve adres belli.

Birilerine göre şartname hazırlanmış.

Tabi bunu kimse yemiyor.

Bu kadar basit bir oyunu kimse yemiyor.

İşte bir okuyucumuz oturmuş ve hiç üşenmemiş bu ihaledeki OYUNU, TEZGAHI tek tek ortaya koymuş.

Dikkatlice ve sinirlerinize hakim olarak okuyun ve TEZGAHI görün.

GÜNGÖR ARSLAN BEYİN DİKKATİNE;

KANDIRA GIDA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDENDE Kİ YAPILACAK OLAN KAZI DOLGU İHALESİNDEKİ ŞAİBE

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olan Gıda Fabrikaları alt yapısı için Kazı ve Dolgu işleri ihalesi’ ekteki evrakları incelediğinizde ‘ŞAİBE’ olduğunu ve tamamen toplamda 12.000.000 M3devasa bir hafriyatın 1.Etap ihalesi olan 400,000 M3 Kazı-Dolgu işleri ihalesinin  4.maddesinin 4.bendinde belirtilen şartnamesinde ibare de geçen '' Öz malı olarak şirket envanterinde 29.000 KG ve üzeri 3 Adet Ekskavatör ( En Fazla 5 Yaş ) istenilmesi '' bu ihalenin ve devamındaki işlerin Kocaeli'nde bu işi yapan birilerine hedef gösterilerek verilmek istenmesi  aşikar bir şekilde ortadadır.

Şöyle ki; İlk etapta ihaleye katılabilmesi için Kocaeli Ticaret Odasına firmaların kayıtlı olması isteniyor, şayet kayıtlı değilseniz Kandıra Gıda İhtisas Genel Müdür teknik ekip ve ihale servisi size dosyayı göstermiyor ve hatta satın almanız dahi mümkün değil.

İlk etapta masumane gözüken ve getirilen  bu kural '' Kocaeli'ndeki firmaların ihaleye girmesini ön görüyormuş gibi '' dursa da ihale şartnamesinde  4.Maddenin 4.Bendinde geçen ibareden anlaşılıyor ki bu iş birilerine açık açık paslanmak istenmekte.

Belki de Kocaeli'de  bugüne kadar en büyük Kazı-Dolgu ( Hafriyat ) işi olan tamamı 12.000.000 M3'ü kapsayan ihalelerin kimlere ne şekilde peşkeş çekilmek istenmesi  ve ihale komisyonunda yer olan gerek Kandıra Gıda İhtisas  OSB Başkanı  Mehmet BAŞOL ve gerekse Valilik kanalında Günay DURMUŞAhmet AKIN,Gülgan KÖSE ve özellikle Kocaeli Valisi Hüseyin AKSOY böyle bir usulsüzlüğe göz yumabiliyorlar.

Kocaeli'nde Altyapı  ( Hafriyatçılar ) ve bunların sahip olduğu araç parkurlarını bu sektör içinde olan  herkes gayet iyi bilir.

Yani 5 yaşı geçmemiş iş makinası olan yalnızca  1-2 firma var ve onlarda siyasi bağlantıları kimlerle olduğu açık ve nettir. ( Ufak bir araştırma ile bunlara ulaşmak mümkündür.)

İhalede zaten katılan firma işi aldıysa şayet teminat mektubu veriyor, işi yapamayacaksa zaten bu tarz önlemler yeterli iken, bu ihaleye 5 yaşın üstünde örneğin; 6 yaşında veya üstü araç parkuru olan firma neden katılamıyor?

İhale de eşit şartlar aranmadığı gibi alınacak olan teklifler neden sadece 1-2 Firma ile sınırlı bırakılarak DEVLET zarara uğratılıyor?

Tüm Bunlar bir soru işaretidir?

Özellikle ihale şartnamesinde  belirtilen 29.000 KG kapasiteye sahip olan bir iş makinesinin bugün ki şartlarda fiyatı 300.000Euro iken ve her daim değişebilecek bir durumu yokken bu şartlarda neyin nesidir?

İhaleyi alan kişi yapmayı taahhüt ederken zaten bütün bunları göze alarak işi yapmak için ihaleye girecekken özelikle şirket demirbaşı olarak söz konusu kapasitede 3 Adet makina istenilmesi ne demek oluyor?

İnsanlar binek araçlarını dahi 5 yılda değiştiremiyor, bunlar sözüm ona tanesi 300.000 Euro olan iş makinasında böyle bir kural istiyorlar.

Kısacası 20/08/2019 'da Saat : 14:00'de gerçekleşecek ihalede büyük oyunlar oynanılması hedeflenmiş ve devamında da olacak ihalede aynı şartlarda aynı kişilere peşkeş çekilecektir.

Bu konuyu bir gazeteci olarak basında duyurulmasını gerekli yerlere dillendirilmesi dürüst bir vatandaş olarak sizlerden ricamızdır.

Bu oyunun arkasında olan kişi ve kişilere fırsat verilmesin Lütfen.

Saygılarımızla,

Bakmadan Geçme