Büyükşehir 7 müfettiş yardımcısı alacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde 7 müfettiş yardımcısı alımı yapacak

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Büyükşehir Belediyesinden verilen ilana göre, Teftiş Kurulu Başkanlığına giriş sınavı ile Müfettiş Yardımcısı alınacak. Önce yazılı, sonrasında sözlü sınava tabi tutulacak olan müfettiş yardımcısı adaylarının 9 – 19 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Hizmeti veya Kariyer Kapısı üzerinden elektronik başvuru yapması gerekiyor

ÖNCE YAZILI SONRA SÖZLÜ
Başvuruların tamamlanmasının ardından ilk aşama olan yazılı sınava 140 kişi alınacak. 5 Şubat 2023 tarihinde saat 10.00’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan sınavda başarı gösteren 21 kişi ise, başarı derecesine göre sözlü sınava tabii tutulacak.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adayların aşağıda belirtilen şartları taşıması gerekir:
2.1. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans (KPSS A Grubu) sonuçları esas alınmak kaydıyla KPSSP48 puan türünden 70 (yetmiş) ve daha yukarı puana sahip olup başvuranlar arasında yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlı 140 kişi içerisinde yer almak (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilecektir).
2.2. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.
2.3. Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.).
2.4. Eğitim süresi en az dört yıl olan; İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, Hukuk Fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarının birinden mezun olmak.
2.5. Erkek adaylar için, askerlik görevini yapmış ya da erteletmiş olmak veya askerlikle ilgisi olmamak.
2.6. Görevini devamlı yerine getirmesini engelleyecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak (Sınava başvuran adayların bu koşulu sağladığı kabul edilecek olup yazılı sınavda başarılı olan adaylardan, sözlü sınavdan önce bu durumlarını gösteren sağlık kurulu raporu istenecektir.).
2.7. Bu sınava en fazla bir defa katılmış olmak.
2.8. Müfettişlik karakter ve vasıflarını haiz olmak.
2.9. Süresi içerisinde başvuru yapmak.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN