''Büyükşehir BATAR..!''

İlimizde geniş bir kesim tarafından tanınan Gazeteci Güngör Arslan, ''Büyükşehir BATAR..!'' başlıklı çarpıcı bir yazı yazdı.

‘’Büyükşehir BATAR..!'’

Haberi hafta sonunda öğrendiğimde gerçekten hem şok oldum hem de inanamadım. Beni seven kurum içindeki okuyucularımdan birisi olayı aktardığında şaşkınlığımı atıp ne yazacağımız düşünmeye başladım.

Olay gerçekten çok ama çok büyüktü.

Sadece ilimizin değil ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarının başında gelen TÜPRAŞ genel müdürlüğünü İstanbul’a taşıma kararı almıştı.

Bu Kocaeli içinde, Körfez ilçesi içinde adeta bir yıkımdı.

Çünkü Tüpraş’ın genel müdürlüğü ilimizde olduğundan dolayı bu kurumun ödediği vergiler bu kentin gelirleri içinde yer alıyordu.

Bu gelirlerden hem Körfez Belediyesi hem de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi faydalanıyor.

İşin rakamsal boyutunu tam olarak bilmiyorum.

Bildiğim tek şey bir Tüpraş’ın bulunduğu kente kattığı değer.

Bir kenti tek başına ayakta tutabilecek kadar ciddi bir değer katıyor.

Ve şimdi bu kurum genel müdürlüğünü Kocaeli’den taşıyıp İstanbul’a götürüyor.

Eğer bunu yaparken vergi dairesini de İstanbul’a taşırsa size çok açık ve net söyleyeyim Kocaeli Büyükşehir Belediyesi batar.

Bu kentte TÜPRAŞ’ın dışında bu büyüklükte ve genel müdürlüğü, vergi dairesi ilimizde olan başka bir sanayi kuruluşu yok.

Gebze’de bulunan dev sanayi kuruluşlarının Yüzde 90’nının genel müdürlükleri ve vergi daireleri bu kentte değil.

Yani bize öyle aman aman bir katkıları yok. Hele birde organize sanayi bölgelerinde yer alıyorlarsa ki alıyorlar ilçe belediyelerine bile bir faydaları yok.

Emlak vergilerini bile organize sanayi bölgesi topluyor.

İşte bütün bunları alt alta, üst üste koyduğumuzda TÜPRAŞ’ın genel müdürlüğünün ve de vergi dairesinin bu kentte gidecek olması Kocaeli için yıkımdır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için yıkımdır.

Büyükşehir BATAR.

Ha bu kenti yönetenler bunun farkında mıdır?

Kesinlikle değildir.

Ben bu yazıyı kaleme alana kadar Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Hoca başta olmak üzere bütün siyasi partilerin il başkanları ile bütün milletvekillerinin her şeyi bir yana bırakarak olağanüstü toplanmasını yapılabileceklerin masaya yatırılmasını bekliyordum.

Ama böyle bir şey olmadı.

Onlar hala incik boncuk işlerle uğraşıp ya dedikodu yapıyorlar ya da ucuz siyasetin hesaplarını yapıyorlar.

TÜPRAŞ’ın genel müdürlüğünün bu kentten gitmemesi için herkesin yapabileceği bir şey varsa yapması lazım. Siyaset gerçekten bir yana bırakılmalı.

Yoksa bundan hepimiz kaybedeceğiz bilmiş olun.

Atı alan Üsküdar’ı geçmesin.

Bakmadan Geçme