Cevdet Çepil: Bu zulüm hangi kitabın neresinde yazıyor

720 yıldan beri Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Sığırlık Merası'nda yörük obası olarak kalan son ailenin evine yıkım kararı çıkmasına tepki gösteren Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkan vekili Cevdet Çepil, ''Bu zulüm hangi kitabın neresinde yazıyor. Kocaeli halkını yaşayan son yörük obasına sahip çıkmaya davet ediyorum'' dedi.

Gebze Denizli Köyü'nün Sığırlık Merası'nda 720 yıldan beri yaşayan yörük obası olarak kalan son aile yıkım kararı çıktığı evini, kendi eliyle yıkmaya başladı.

''SONUMUZ BELLİ DEĞİL''

Gebze Yörüklerinin son temsilcileri olduklarını söyleyen 4 çocuk babası 47 yaşındaki Tayyar Karakaş, İHA'ya verdiği bilgide  ''Orman Genel Müdürlüğü’nden gelen arkadaşlar buranın yıkılacağını söylediler. Dozer tahsis edildiğini, bunun ücretini benden tahsil edeceklerini söylediler. Kendim yıkarsam ücret alınmayacağını söylediler. Şu anda eşyalarımı tahliye ediyorum. Ne yapacağız bilmiyorum. Bir çadırın altında kalacağız. Hava hep yağmurlu gösteriyor. Zaten kış mevsimine girdik. Gidecek başka bir yerimiz de yok. Sonumuz belli değil. Çoluk çocuk hep beraber eşyalar zarar görmesin diye tahliye etmeye çalışıyoruz. Önümüz kış mevsimi olduğu için hayvanların şu anda yavrulama mevsimine girdik. Bu hayvanları başka bir yere tahliye etme şansım olmadığı gibi çıkarmaya zorladığım zaman hayvanlar direkt düşük yapacaklar. Hayvanları götürebileceğim başka bir yer de yok. Hayvanların bildiği mera burası. Her yer mahalle, bir tek mera burada var" diye konuşmuştu.

''SON YÖRÜK OBASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ''

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkan vekili Cevdet Çepil yaşanan bu duruma  tepki göstererek 
“Ormanın ortasında binlerce yıllık kültürünü yaşamaya çalışan bir aileye bütün toplumun
sahip çıkması gerekir. Toplum olarak her birimizin o aileyi orada tutmak için elimizden geleni
yapmamız gerekirken, bu yaşananlar vicdanları yaralamıştır.

''BU ZULÜM HANGİ KİTABIN NERESİNDE YAZIYOR''

Hiçbir ayrım gözetmeden tüm Kocaeli halkını yaşayan son yörük obasına sahip çıkmaya davet
ediyorum. Yüzlerce yıllık bir kültürün yok edilmesine sessiz kalmak tarihimize, kültürümüze
ihanet değil midir? Peki bu ailenin bir bilinmeze sürüklenmesi hangi inanca, hangi vicdana
sığar. Bu zulüm hangi kitabın neresinde yazıyor.
Bu kardeşlerimize kimse sahip çıkmazsa biz milli görüşçüler sahip çıkacağız” dedi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme