CHP'de son gün! 3 isim istifa etti!

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için istifa sürecinin son gününde CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İl Başkan yardımcısı ve il Saymanı İsmet İşeri ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Yapa milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti

CHP'de Genel Merkezin kararıyla 5 Aralık'ta başlayan milletvekilliği aday adaylığı için verilen istifaların bugün son günüde CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı parti binasında istifa etti. Yıldızlı'nın istifasının ardından CHP İl Başkan Yardımcısı ve İl Saymanı İsmet İşeri ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Yapa da bugün il binasında istifa dilekçesini sundu.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İÇİN İZİN İSTİYORUM

Yıldızlı, il binasında yaptığı açıklamada "2023’te milletvekilliği seçimi var. İl Başkanlığı yapıp milletvekili yapan Ömer Türkçakal var. Benim için anlamlı gün. Ben her zaman ön seçimden yana oldum. Genel merkezimiz ne karar alırsa kararımız sonsuz. Bu salona babamın isminin verilmesini sağlayan geçmiş dönem il başkanımız Cengiz Sarıbay’a teşekkür ediyorum. 37 yıldır örgüt başkanlığından milletvekilliğine gidilememesini inşallah hep birlikte kıracağız. Babamın adının verildiği salonda örgüt başkanlıktan istifa edip 2023’te milletvekili adayı olmak için sizlerden izin istiyorum" dedi.

ADAY ADAYLIĞI İÇİN!

İstifası hakkında açıklama yapan Yapa, “Ben 35 yıllık siyasetçiyim. Milletvekili aday adaylığı için şu anda Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini bırakıyorum. Bu nedenle istifamı teslim ettim” dedi.

İSMET İŞERİ KİMDİR?
İsmet İşeri, 12 Ocak 1958'de Gölcük'te doğdu. İşletme Fakültesi mezunu ve İşletme Yüksek Lisans eğitimi almış olup, 1984 yılından itibaren Mali Müşavirlik yapmaktadır. Mesleğe başladığı tarihten itibaren Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın çeşitli komisyonlarında, bir süre Gölcük Temsilciliği, 1998-2002 yılları arasında Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu üyeliği (Muhasip Üye), 2002-2004 yılları arasında odanın TESMER (Temel Eğitim Staj Merkezi) Yönetim Kurulu üyeliği, 2006-2008 yılları arasında Meclis Başkanlığı, 2008-2010 yılları arasında yeniden Oda Yönetim Kuruluna seçilerek Oda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. İsmet İşeri, 2010 yılından itibaren odanın Danışma Kurulunda Sosyal Güvenlik Danışmanı olarak görevini sürdürmektedir. 7 Nisan 2012'de yapılan Gölcük CHP İlçe Kongresinde seçildiği ve aralıksız üç dönem yürüttüğü İlçe Başkanlığı görevinden Gölcük Belediye Başkan aday adaylığı için 12 Kasım 2018'de ayrıldı.Daha sonra CHP İl Başkan Yardımcılığı ve CHP İl Saymanlığı görevine geldi. İşeri, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme