D-100'de kavga, öfkeli kalabalık yolu kapattı

Körfez'de dün meydana gelen ölümlü kaza sonrasında kızgın vatandaşlar toplanarak Rota Işıklar mevkiinde d-100 karayolunun her iki şeridinde trafiğe kapattılar olay sırasında polis gruba müdahale ederken hastası olduğunu söyleyip geçmek isteyen vatandaşlara yolu kapatan Grup arasında çıkan tartışma sırasında bir kişinin burnu kırıldı araçlar hasar gördü.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Alınan bilgilere göre kaza sonrasında 6 yaşındaki çocuk toprağa verilmek üzere define hazırlanırken Yarımca Atalar Mahallesi ve kirazlıyalı bölgesinde oturan vatandaşlar gruplar halinde toplanarak yaklaşık 10 yıldır üst geçit istedikleri Işıklar mevkiini geldiler. Burada toplanan kalabalık Grup daha sonra parke taşları ve çeşitli eşyalarla d-100 karayolunun İstanbul ve Ankara şeridini trafiğe kapattılar. Kızgın kalabalık ile önleri kesilen sürücüler arasında zaman zaman tartışmalar yaşanmaya başlarken gruptaki sözcüler kavga çıkmasını engellemeye çalıştı. Bu arada olay yerine gelen polis de önlem alarak hem yolu açmaya hem de kavgayı engellemeye çalıştı. Ancak İstanbul şehrinde gitmekte olan 34 plakalı Bir aracın şoförü hastası olduğunu söyleyip geçmek isterken yolu kesen vatandaşlar arasında tartışma çıktı ve tartışma kavgaya dönüşürken çıkan arbedede şahsın burnu ve dişleri kırıldı.

Vatandaşlar tarafından kapatılan yol yaklaşık yarım saat trafiğe kapalı kalırken olaylar büyümeye başlamadan Körfez İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın takviye kuvvetlerle gelerek vatandaşları ikna edip her iki şeridi de trafiğe açtı. Emniyet Müdürü Yusuf Aydın daha sonra gruptan temsilcileri İlçe Jandarma Komutanlığı'nda kabul ederek isteklerini dinledi. Bu sırada Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de gönderdiği haberle cenazeye katılacağını istenen düzenleme ve geçidin ihaleye çıktığını ve kısa sürede yapılacağını duyurdu vatandaşlar olaylar bu şekilde gelişirken Hacı Ahmet karayamaç camide geçerek otopsisi tamamlanan 6 yaşındaki Ömer Nar'ın cenazesine katıldılar.

Nabi Yazıcı- Metin Yurt

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN