Emekli ve memura ek zam mı geliyor?

Seçimin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmaları devam ederken, kulislere düşen haberlere göre iktidar, seçim öncesi yüzde 30 zamla gönlünü kırdığı emekli ve memurlara ek zam yapmaya hazırlanıyor.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Seval Sezer

Milyonlarca emekli ve memur Ocak ayında önce yüzde 25 ardından ise yüzde 30'a çıkarılan maaş zamlarıyla hayal kırıklığına uğramış ve iktidara yönelik memnuniyetsizlik artmıştı.

2023 yılı asgari ücreti 54.54'lük bir artışla 8 bin 506 TL olmuştu. Memur ve emekli maaşı ise ilk başta yüzde 25, ardından ise yüzde 30 olarak duyurulmuştu. Yapılan zamlardan ne asgari ücretli ne memur ne de emekliler memnun olmazken, ilk ke emekliler iktidara karşı seslerini bu kadar net yükseltmeye başlamıştı.

RAFA KALKMIŞTI!

Kahramanmaraş depremi öncesi gazeteci Fatih Portakal'ın sosyal medyada öncülüğünü yaptığı emekliler, "Emekli ve memura yüzde 30 zam verdiniz. Yetmez. Bal gibi yüzde 20 daha vereceksiniz. Yoksa sizi verdiğiniz müjdeler de kurtaramaz" kampanyası yapıyordu. Depremle birlikte ek zam talepleri de rafa kaldırılmıştı. 

İktidar, 14 Mayıs'ta seçime giderken Ocak zammı ile kalbini kırdığı emekli ve memurun gönlünü almak için harekete geçti. Gazetevatan'da yer alan habere göre ek zam için müjdenin mart ortası gibi verilmesi bekleniyor. 

MEMUR VE EMEKLİYE EK ZAMMI GELİYOR?

Memur ve emeklilere Mart ayı ortasında yüzde 15 ek zam yapılacağı konuşuluyor. Böylece Memur ve emeklinin 2023 yılı emekli maaş zammı da yüzde 50 seviyesine çekilmiş olacak.

AK Partinin gündemindeki ek zam için yapılan çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması bekleniyor. Yüzde 15 zam gelmesi durumunda en düşük emekli aylığı 5 bin 500 TL'den 6.350 TL'ye yükselecek. Erdoğan'ın bu rakamı 6 bin 500 ya da 7 bin TL'ye çekebileceği konuşuluyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR?

Memur maaşlarına yapılacak yüzde 15'lik zammın ardından en düşük memur maaşının 11 bin 848 liradan 13 bin 625 liraya yükselecek. 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN