En sağlıklı tedavi: Gözlük kullanımı

Kocaeli Optisyen Gözlükçüler Odası son zamanlarda sık karşılaşılan 'Göz ameliyatı olun, gözlüklerden kurtulun' şeklinde yapılan reklamlara dikkat çekerek en sağlıklı tedavinin gözlük ile mümkün olduğunu paylaştı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Kocaeli Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Mehmet Bayram göz sağlığının başka organlarımıza benzemediğini vurgulayarak aldatıcı ve göz sağlığı için risk oluşturan reklamlara tepki gösterdi. 

HEMEN AMELİYAT OLMAYIN

Zaman zaman “gözlüklerden kurtulun” şeklinde reklamlar gördüğünü ifade eden Başkan Bayram; “Göz sağlığımız için en doğru tedavi uygulaması gözlük kullanımıdır. Birçok hastalığı günümüzde gözlük ile tedavi etmek mümkündür. Tabii ki ileri seviye veya cerrahi müdahale gerektiren birtakım hastalıklarda ameliyat gereklidir. Ancak bazı özel kurumlar yaptıkları reklamlarda ameliyatı gözlükten kurtulma aracı olarak empoze etmektedir. Bu yanlış ve yanıltıcı bir pazarlama stratejisidir. En değerli organlarımızdan biri olan gözümüze cerrahi bir müdahale, tedavi aşamalarında yapılması gereken son müdahaledir. Bu yüzdendir ki dikkat ettiyseniz göz hekimleri de gözlük kullanmaktadırlar.” dedi.

YÜZ YAPISINA UYGUN GÖZLÜK ŞIK DURUYOR
Günümüzde binlerce gözlük ve çerçeve modelinin bulunduğunu belirten Başkan Bayram; “Artık gözlükler tedavi aracının yanı sıra estetik açıdan moda ile de uyumlu şekilde sunuluyor. Kullanıcının yaşı, mesleği, kullanım amacına göre birçok seçenek arasından en uygun gözlük camı ve çerçeve kombini yapılabiliyor. Optik müesseselerde bulunan optisyenler, kullanıcının yüz şekline göre yakışan ve şık duran çerçeve modellerini tespit ederek tedavinin yanında estetik bakımdan da kullanıcıyı destekliyor. Göz sağlığımız için cerrahi müdahalenin yerine gözlük kullanımını öneriyoruz.” dedi.      
       
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN