Engin Koyun'a büyük şok!

Kocaelispor'da tek adaylı olağanüstü genel kurulda mevcut başkan Engin Koyun yeniden başkan seçildi. Tüzük tadilatlarının onaylandığı kongrede, Başkan Engin Koyun'un çok önem verdiği şirket olma konusu itirazlar gerekçesiyle gündemden çıkartıldı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Seval Sezer

TAHİR BAŞKAN KONGREYE KATILMADI

TFF 2. Lig ekibi Kocaelispor’da olağanüstü seçimli genel kurul bugün gerçekleşti. Kocaelispor’da tek adaylı olağanüstü genel kurulda mevcut başkan Engin Koyun yeniden başkan seçildi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın katılmadı.

YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Tüzük tadilatlarının onaylandığı kongrede, şirket olma konusu itirazlar gerekçesiyle gündemden kaldırıldı.
7 binden fazla üyesi bulunan Körfez ekibinde 735 oy hakkının 138’i tarafından haziruna imza atıldı. Daha önce oy çokluğu sağlanamadığı için ertelenen genel kurulda mevcut başkan Engin Koyun haricinde aday çıkmamıştı. Tek aday olarak seçime katılan Engin Koyun, yeniden Kocaelispor Başkanı oldu.

KOCAELİSPOR DERNEK STATÜSÜNDEN ÇIKTI

Öte yandan, hafta içi kulübün basın sözcüsü Tuncay Arıcan’ın açıkladığı tüzük tadilatları da oylamaya sunuldu. Kocaelispor Derneği’nin Kocaelispor Kulübü olarak statü değişikliğine gitmesi oy birliğiyle kabul edildi. 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu ile uyumlu olabilmesi adına kulüp faaliyet yılının 1 Haziran-31 Mayıs arası dönem olarak değiştirilmesi ve bütçe belirlenmesi esnasında faaliyet yılının 1 Haziran-31 Mayıs arası olarak kulüp bütçesinin düzenlenmesi ve bu itibarla tüzükte yer alan maddelerin tadil edilmesi kongre üyelerini oy birliği ile kabul edildi.

Kocaelispor olağanüstü kongresinde kongre üyeleri İlker Uzel ile Cem Özer şirketleşme konusuna karşı çıkarak yönetime tepki gösterdi.

''SİZİ KANDIRMIŞLAR''

Soruları cevaplayan Kocaelispor Basın Sözcüsü Tuncay Arıcan, konunun yanlış anlaşıldığını ve şirketleşmenin Kocaelispor'un kurtuluşu olduğunu ifade etti. Arıcan’ın bu açıklaması esnasında İlker Uzel, Arıcan'a tepki göstererek “Sizi kandırmışlar, bizi kandırmayın” dedi. 

MAYIS AYINA ERTELENDİ

Bir diğer konu olan anonim şirket kurulması ise gündemden çıkarıldı. Üyeler, yeterli bilgilendirme yapılmadığını öne sürerek konuya itiraz etti. Kocaelispor anonim şirketi kurma konusu mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda yeniden görüşülmesi şartıyla gündemden oy birliğiyle çıkarıldı.

"CEBİMDEN PARA VERİYORUM''

Kongrede açıklamalarda bulunan Başkan Engin Koyun, "Bugün çatır çatır 2 tane listenin yarışmasını arzu ettim. Benim olduğum yerde hiçbir yönetici mağdur olmayacak. Cebimden veriyorum, vermeye de devam edeceğim. Bu şehirde kazandık bu şehre yatırırız. Fakat tek başına Engin Koyun olmasın diyorum. İlk defa camia kenetlendi. Biz omuz omuza olunca bu takımın yeri 2. Lig değil Süper Lig'dir. Aramızdan bazı arkadaşlar ayrıldı. Yeni seçilecek arkadaşların da Allah yardımcısı olsun, zor bir dönem" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL TESİSLERİNİ YAPACAĞIZ''

Tesis konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Koyun, "Yeni tesisin yeri ile ilgili düşündük taşındık. Futbol takımının başarılı olması için daha geniş tesis olması gerekiyor. Almanya’nın önde gelen kulüplerini ziyaret edip onların tesislerinden, Türkiye’de de Kasımpaşa, Başakşehir tesislerinden örnekler aldık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Sevindikli’ye Türkiye’nin en güzel tesislerini yapacağız. Otogardan 18-19 dakika sürüyor, stada geçmek 23 dakika. Bugün artık kulüplerin ayakta kalması için kalıcı gelirleri olması gerekiyor. Orada 7 tesis yapacağız. Bütün spor kulüplerinin bedava antrenman yapacağı bir tesis yapacağız. Sevindikli’de yalnız Kocaeli futbol takımına değil Milli Takım da, İstanbul’dan gelen takım da, Anadolu’dan gelen takım da Kocaelispor tesislerinde kalacak. Oradan geçen herkes gıpta ile bakacak" diye konuştu.

İŞTE  ENGİN KOYUN'UN 21 KİŞİLİK YÖNETİM LİSTESİ:

Yaşar Can

Recep Durul

Bilal Cem Acar

Ekrem Can

Tuncay Arıcan

Zeynel Abidin Akyol

Dursun Özdemir

Ömür Öztürk

Veli Başkurt

Selim Ordu

Yaşar Can Arslan

Osman Özsoy

Ahmet Arık

Orhan Dönmez

Çetin Zerenoğlu

Metin Dan

İsmail Al

Hikmet Yaşar

Selçuk Kösemen

Ahmet Şahin

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • İzmitli | 04 Aralık 2022 16:06

    Bu sözlere ancak gülerim Engini çok ama çok iyi tanırım kulubü mülkiyetine geçirdi körfez geçmiş olsun Tilkiye tavukları emanet etmişler biz gelinceye kadar bakıver demişler gülmekten konuşamamış

BUNLARA DA BAKIN