Eray Şamdan, İslam Oyunları'nda

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü'nün milli karatecisi Eray Şamdan, Konya'da gerçekleştirilen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda çarşamba günü madalya avına çıkacak.

Geçtiğimiz yıl Tokyo’da yapılan Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye tarihinin Karate branşındaki ilk madalyasını kazandıran Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün sporcusu Eray Şamdan, bu yıl da Avrupa ve Akdeniz Oyunları şampiyonluklarını Darıca’ya kazandırmıştı. Şamdan, İslami Dayanışma Oyunları’nda tatamiye çıkarak madalya mücadelesi verecek. Milli yıldızın hedefi altın madalya.

"AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK İSTİYORUZ"

4 yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda 56 ülkeden 4200 sporcu katılıyor. 24 branşta gerçekleşen oyunlarda Karate müsabakaları 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Olimpiyat ikincisi, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Eray Şamdan, yarın Büyük Erkekler 60 kilogramda madalya mücadelesi verecek. Takım halinde zirveyi hedeflediklerini ifade eden Teknik Direktör Adnan Şamdan, "Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları’nda Türk Karatesini zirveye taşıyarak bize güvenenleri mahcup etmedik. Hedefimiz her turnuvada olduğu gibi bu organizasyonda da altın madalyanın sahibi olmak. Güçlü ülkelerden iyi sporcuların katıldığı bir turnuvada mücadele edeceğiz. Ay yıldızlı bayrağımızı tüm kategorilerde en zirvede dalgalandırmak istiyoruz" dedi.

 

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme