Ersin Kurt: Cinayete çok üzüldüm ve olayla ilgili hiç bir bağlantım yok

İş yerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ses Kocaeli Gazetesi sahibi Gazeteci Güngör Arslan soruşturmasında tedbiren tutuklama kararı verilen avukat Ersin Kurt, mahkemedeki ifadesinde işlenen cinayete çok üzüldüğünü ve olayla ilgili hiç bir bağlantısının olmadığını ifade etti.

19 Şubat günü Kocaeli'nin İzmit ilçesi Cedit Mahallesi Muzaffer Fidan Sokak'ta bulunan iş yerinde meydana gelen olayda Kocaeli Ses Gazetesi sahibi Güngör Arslan uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti. Vücuduna üç kurşun isabet eden Güngör Arslan cinayetiyle ilgili polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlatmıştı. Cinayeti işleyen Ramazan Özkan ise olay günü polise giderek teslim olmuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar cinayetin azmettirici olduğu iddiasıyla Burhan Polat, cinayeti işleyen Ramazan Özkan ile Can Y., Özgür T., Kadir Y., ve Ramiz S. İle ismi öğrenilmeyen bir kişi daha tutuklanmıştı. Salı gününden bu yana gözaltında tutulan avukat Ersin Kurt ile olayda kullanılan silahı alan ve cinayet sanığı Ramazan Özkan'ı gazete binasına getiren Hasan Emin Ç. dün akşam sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Dosya kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükselmişti.

“Hiç birini tanımıyorum. Sadece Burhan ile aramızda müvekkil avukat ilişkisi vardır''
Çıkarıldığı mahkemece tedbiren tutuklama kararı verilen avukat Ersin Kurt verdiği ifade de üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belitti. Ersin Kurt, ifadesinde şunları söyledi: "Suçun tetikçi denilen Ramazan Özkan'ı tanımıyorum. Suçu azmettirdiği denilen Ferhat Y. ve Hasan Emre Ç'yi hiç tanımıyorum. Ferhat' ı birkaç görmüşlüğüm vardır. Sadece cinayeti azmettirici olduğu öne sürülen Burhan ile de müvekkil avukat ilişkisi vardır. Burhan Polat aslında galericidir ve araç alımı satımı konusunda çok iyidir.

“Güngör Arslan ile ilgili olumsuz kanaatim yoktur”
Mevcut kullandığım aracı 150 bin kilometreyi geçtiği için satmak istiyordum. Araçta çarpma da olduğu için Burhan Polat'tan yardım istedim. Hem bakımlarını yapıyor hem de aracı satacaktı. Hatta Edremit'te alıcı bile bulmuştu. Bir haftadır yoğun görüşmenin nedeni budur. Kendisi bu sürede aracı da sık kullanmıştır. Benim Güngör Arslan ile ilgili olumsuz kanaatim yoktur. Benimle ilgili son yaptığı haber yalan haber değil, olan bir şeyi haber yapmıştır. Haberde de hatalı işlem ya da usulsüz olduğuna dair herhangi bir ibare yoktur.

“Kendisinin uğradığı saldırı ve yaşamını kaybetmesine korkunç üzgünüm”
Ben benimle ilgili yaptığı habere herhangi bir tepki göstermedim. Kendisi ile Gördüğümüz yerde selamlaşırdık benim bugüne kadar sadece ona değil hiç kimseye kırıcı bir sözüm bile olmamıştır. Kendisinin uğradığı saldırı ve yaşamını kaybetmesine korkunç üzgünüm. Kendimi ifade etmekte de güçlük çekiyorum. Burhan Polat ile görüşmelerimiz tamamı araç alım ve satımı ile ilgilidir. Dosyada yer alan Özgür Taşkıran olaydan iki gün sonra yanıma gelmiş ve avukatı olmam nedeniyle benden dosyaya bakmamı istemiştir. Fakat ben dosyasına bakmayacağım ve teslim olmasını istedim. "

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme