Fevziye avlusuna cenaze giremiyor!

İzmit şehir merkezinde bir otopark sorunu var. Ama daha önemlisi, İzmit’te  denetimsizlik nedeniyle  yanlış yere park eden araçların yarattığı çok büyük sorunlar var.

Büyükşehir Belediyesi’nin çekicileri, trafik polisleri bazen hiç kimseye zarar vermeyen  araçları çekip götürüyorlar. Ama kesinlikle araç park edilmemesi girerken kimi yerlerde hiç denetim yapılmıyor. Bu duruma en açık örnek de İzmit Fevziye Camii’nin arka bölümünde, Şahabettin Bilgisu Caddesi’nin Halkevi binası bölgesinde görülebilir. 

Fevziye Camii; İzmit’te cenazelerin kaldırıldığı en önemli cami… Cenaze arabası, camiye arka bölümden geliyor, insanlar yakınlarının cenazesi musalla taşına  naklediyor. Bugün Cuma namazı vakti yine bir cenaze Fevziye Camii’ne getirildi. Ama cenaze arabası, caminin arka bölümüne gelemedi. Çünkü, bu bölüm yasak olmasına rağmen park yapmış araçlarla doluydu.

Cenaze sahipleri, araç bahçe girişine gelemedi için cenazelerini  çok uzaktan sırtlarında taşıyarak cami avlusuna getirebildiler. Ne yazık ki bu tür olaylar sık sık yaşanıyor. Görevliler  kimi yerlerde hiç gerek yokken araçları çekicilerle alıp götürüyor, kimi yerlerde de hatalı parklar nedeniyle kent insanının yaşamını zorlaştıranlara hiç ses çıkartmıyorlar. 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi
Yorumlar 1
Cenk Cemil 06 Ağustos 2022 12:47

Bu haber yönetimdekilerin her konuda olduğu gibi bu konuda da nasıl bir vurdumduymazlık içinde olduğunun bir göstergesidir diye düşünüyorum. Fazla söze ne hacet !

Bakmadan Geçme