• Haberler
  • Spor
  • Florian Aye ile 2 yıllık sözleşme imzalandı

Florian Aye ile 2 yıllık sözleşme imzalandı

Kocaelispor, transfer çalışmalarında önemli bir adım daha attı. Yeşil-Siyahlı kulüp, İsviçre ekibi Servette FC forması giyen Florian Aye'nin nihai transferi konusunda kulübüyle anlaşmaya vardı

Fransız golcüyle 2 yıllık sözleşme imzalanırken, Kocaelispor bonservis için sabit transfer bedeli ödemeyecek. Süper Lig’de kadrosunu güçlendirmek isteyen Kocaelispor, forvet hattına önemli bir takviye yaptı. Yeşil-Siyahlı yönetim, Florian Aye’nin transferi konusunda İsviçre Futbol Federasyonu'na tescilli Servette FC ile mutabakata vardı. Transferin tamamlanmasının ardından Fransız futbolcuyla 2 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Florian Aye’nin asıl kulübü Servette FC’ye sabit transfer bedeli olarak herhangi bir ödeme yapılmayacağı belirtildi. Bununla birlikte anlaşmada performansa ve çeşitli şartlara bağlı olarak devreye girecek bir ödeme maddesi bulunuyor. Buna göre Kocaelispor, Servette FC’ye şarta bağlı transfer bedeli olarak azami toplam 200 bin Euro ödeme yapabilecek.

Transfer anlaşmasının dikkat çeken bir diğer maddesi ise Florian Aye’nin ileride başka bir kulübe satılması durumunda Servette FC’ye verilecek pay oldu. Yapılan anlaşmaya göre Aye’nin Kocaelispor’dan başka bir üçüncü kulübe transfer edilmesi halinde, Kocaelispor’un elde edeceği transfer gelirinin belirli bir bölümü Servette FC’ye aktarılacak. Florian Aye’nin transferiyle birlikte Kocaelispor, Süper Lig kadrosundaki hücum alternatiflerinden birini daha güçlendirmiş oldu. 
Zafer Onar

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme