Fuar Merkezi projesi ihaleye çıkıyor

Büyükşehir tarafından Cengiz Topel Havaalanı'nın yanında D-100'e cephe yapılacak olan yeni Uluslararası Fuar Merkezi'nin proje ihalesi 31 Ağustos'ta yapılacak. Fuar merkezi ve otoparkın uygulama projesi, diğer kalan otel, rekreasyon, ibadethane alanları için ise ön proje yapılacak.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe’ye yapılmak istenen Uluslararası Fuar Merkezi’nin projesi için 60 bin metrekare alanda uygulama, diğer kalan 260 bin metrekare alana ise ön proje yapımı ihaleye çıkıyor. Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Suriye Çatak Tek’in haberine göre; Büyükşehir tarafından etap etap yapılması planlanan Uluslararası Fuar Merkezinin fuar ve otoparkı kapsayan ilk 60 bin metrekarelik alanının planının yapılmasının ardından yapım ihalesine çıkılacak. Diğer kalan alanda otel, cami, yeme-içme alanları, fuaye, sergi ve rekreasyon alanlarının ise ön projesi yapılacak ve alan tamamen projelendirilmiş olacak.

ETAP ETAP YAPILACAK
Ön yeterliliği tespit edilen firmaların teklif vermeye davet edileceği ihale 31 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00’te Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri İhale Salonunda yapılacak. Yapılacak ihale ile fuar merkezi ve otoparkın yapılacağı 60 bin metrekare alanda uygulama projesi, otel, cami, sergi, fuaye, yeme-içme alanları ve rekreasyon alanlarını kapsayan 260 bin metrekare alanının ise ön projesi yapılacak. Tüm alanın projelendirilmesinin ardından fuar merkezi ve otoparkın ilk etap olarak yapım ihalesine çıkılması bekleniyor. Diğer alanlar ise etap etap yapılacak. İhaleyi alacak firmanın işi 300 günde tamamlayarak teslim etmesi bekleniyor.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN