Eğitim

Eğitim Haberleri

Bakan Özer okul idarecilerine seslendi

Kocaeli'nde okul idarecileri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Siz ne istiyorsanız, öğretmenleriniz ne istiyorsa, hangi eğitimi istiyorsa onun bütçesini okula gönderdik ama okullarımız henüz paraları kullanamadı. Lütfen o paraları kullanın, öğretmenlerimiz için kullanın, öğretmenlerimizin istediği eğitimi alması için kullanın ki, 2023 yılında daha fazla bütçe gönderelim. Geldiğimiz noktaya bakın. Normalde sizin para istemeniz, bizim ise 'Para yok' dememiz lazım. Okula bütçe gönderiyoruz, 5.5 milyar bütçe gönderdik hala 1.5-2 milyar kullanılmadı dedi.

Bu atölyeler yeni nesli geleceğe hazırlayacak

Kocaeli'de daha önce 294 okula robotik kodlama atölyesi kuran Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 99'uncu yılı dolayısıyla 99 okula daha robotik kodlama atölyesi kazandırdı. 99 atölyenin açılışı dolayısıyla Kocaeli'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Eğitimin önündeki tüm antidemokratik uygulamalar kaldırıldı. Son 20 yıl, eğitime erişimin maksimum seviyeye çıktığı, beşeri sermayemizin, geleceğin, yani Türkiye yüzyılının inşasında eğitimle niteliğinin arttığı bir döneme tekabül ediyor dedi.

Tarihi binada karma sergi

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları “Yaşasın Cumhuriyet” karma sergisi Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla açıldı.

Kocaeli Bilnet’ten görkemli 99.yıl kutlaması

Kocaeli Bilnet Okulları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı iki gün boyunca coşkuyla kutladı.

Kocaeli'daki okullara 5,5 milyar TL'lik bütçe gönderildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılındaki en büyük farklılığımız, eğitim öğretime hazırlanmayla ilgili ilk kez tüm okullarımıza bütçe gönderdik. Yaklaşık 5,5 milyar TL'lik bütçeyi bugün itibariyle okullarımıza göndermiş bulunuyoruz. Okullarımız artık temizlik, kırtasiye, küçük onarım ve donatımla ilgili ihtiyaçlarını hiç kimseye başvurmadan kendilerine gönderilen bütçe ile karşılayabilir duruma geldiler dedi.

Okul kantinlerine kira artış sınırı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin okulların içerisindeki kantinlerden sağlıklı ve makul fiyatlardan faydalanabilmeleri için 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca kantinlerdeki kira artışını yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldık. Gerekli yazışmaları tamamlayıp tüm illerimizi bilgilendireceğiz ve okul kantinindeki kira artışlarını böylelikle sabitlemiş olacağız" dedi.

Bakan Özer bugün Kocaeli'de

KODELİG'22 yarışması nefes kesti

350 öğrencinin katıldığı KODELİG'22 yarışması Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi

5 yaş zorunlu eğitime giriyor

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, erken çocukluk eğitiminde 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınacak.

KODELİG’22 yarışmaları 27 Ekim’de

350 öğrencinin katılacağı KODELİG’22 yarışması 27 Ekim Perşembe günü Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Üniversitelilerden KO-MEK’e yoğun ilgi

Kocaeli Üniversitesi tanıtım günlerine katılan KO-MEK, yaptığı uygulamalı eğitimlerle büyük ilgi topladı.

Kocaeli İl Milli Eğitim, Prag’ta

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapanlardan oluşan heyet, Erasmus projesi çerçevesinde Prag'a gitti.

Öğrencilere ücretsiz çamaşırhane hizmeti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine destek olmak için ücretsiz kent çamaşırhanesini hizmete koydu.

KPSS Lisans sonuçları açıklandı

2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları açıklandı. Sonuçlara https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.

Kocaeli Bilnet Kitap Fuarı’nda  Latife Tekin rüzgarı esti

Kocaeli Bilnet Okulları 19 – 20 Ekimde kitap fuarının ilkini gerçekleştirdi. Fuara birinci gün Gönül Simpson’un enerjisiyle başladı. Nurdan

KOSTÜ için yeni hat ve ek sefer

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, örgün eğitime başlayan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi için ek seferler düzenleme kararı aldı

KOÜ'ye yeni rektör atanacak!

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Kocaeli Üniversitesi’nin de içinde yer aldığı 6 üniversitede rektör adaylığı başvuru ilanı yayınladı.

Üniversite öğrencileri bu etkinlikle kaynaşıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin kaynaşması ve kente uyum sağlamaları için 3 gün boyunca etkinlik düzendi.

Toplam 865 haber.