Gündem

Gündem Haberleri

Uzmanı uyardı: Zeka geriliğine yol açabiliyor

Kocaeli'de gerçekleşen programa katılan alternatif tıp eğitmeni ve nefes egzersizi uzmanı Vuslat Özlem Ersan, doğru nefes alma tekniklerinin öneminden bahsederek, "Ağızdan nefes almak çene kaymasına ve çocuklarda da zeka geriliğine yol açabiliyor" dedi.  

TEM otoyoluna giren büyükbaşlar ortalığı birbirine kattı

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde otobana giren büyükbaş hayvanlar sürücülere zor anlar yaşattı. İstanbul ile Anadolu illerini bir birine bağlayan yolda karşılarına büyükbaş hayvan çıkan sürücüler şaşkına döndü.

Başkan Mutlu, herkes Mutlu

SP Başiskele Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu, seçimlere kısa bir süre kala gittiği her yerde başkan gibi karşılanıyor. Vatandaşlara seslenen ve projelerini anlatan Mutlu, ‘Herkesi kucaklayan, rantçıları üzecek belediyecilik geliyor’ dedi

Samsun’da deprem meydana geldi

Samsun'da gece saat 03.10'da 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Hayırsevere son veda

İş insanı Nasuh Özdemir İstanbuli'nin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 89 yaşındaki hayırsever babası Celal Özdemir, son yolculuğuna uğurlandı.

Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

Japonya'nın başkenti Tokyo ve çevresinde yaşayan Müslümanlar, Ramazan ayının ilk teravih namazını Tokyo Camii'nde kıldı.

80 yaşında kansere yenildi

İzmit Turgut Mahallesi’nde ikamet eden, Derince Limanı’ndan emekli memur Alaattin Çelik, 80 yaşında karaciğer kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi

Kent kültürü Yerel Kültür Müzesi’nde keşfediliyor

Kocaeli Yerel Kültür Müzesi şehrin tarihini, kültürünü ve gastronomi mirasını yansıtan önemli bir merkez olarak misafirlerine zengin bir deneyim sunuyor.

2024’ün ilk rekoru kırıldı, üretim günlük varil 37 bine ulaştı

Şırnak'ta terör örgütünden temizlenen Gabar ve Cudi Dağları, Türkiye'nin yeni enerji kaynağına dönüştü. 2019 ve 2020 yıllarında bölgede yapılan sismik ve sondaj çalışmaları sonrası açılan kuyular ile günlük 37 bin varil petrol üretimine ulaşıldı. 

Yeni meslek doğdu: Temsili nikah memurluğu

Nikah ve düğünün farklı tarihlerde gerçekleştiği evlilikler 'temsili nikah memurluğu'nu doğurdu. Cübbe ile organizasyona katılıp evlenecek çiftin isteğine göre konuşma yapan temsili nikah memurlarının ücreti 1500 ila 4 bin lira arasında değişiklik gösteriyor

Kocaeli’nin yeni tenis merkezinde temel hazırlığı

Büyükşehir, dünya standartlarındaki tenis merkezinde hafriyat çalışmalarına devam ediyor

Büyükakın’dan Lojistik Köy

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte hayata geçirilmesi planlanan Kocaeli Lojistik Köyü, ulaşımda yeni bir dönem başlatacak.

Usta oyuncu hayatını kaybetti

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, 90 yaşında yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı İstanbul'da hayatını kaybetti.

Diyanet Birlik-Sen Kocaeli Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Vefa Etkinliği

Diyanet Birlik-Sen Kocaeli Şubesi, İzmit ve Gölcük ilçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında Kur’an Kursu öğretmenleri ile bir araya geldi.

41 Izgara Yusuf Usta Köseköy’de açıldı

Uzun yıllardır Köseköy’de hizmet veren Etçi Beyler Restoran’ın yerine işletmeciliğini Yusuf Cansev ile Habibe Baştürk’ün yaptığı 41 Izgara Yusuf Usta hizmete açıldı.

Ünlü oyuncu Zafer Alagöz’ün acı günü

Ünlü oyuncu Zafer Algöz'ün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden annesi Güner Algöz (83), Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde toprağa verildi.

Kocaeli’nin 50 yıllık rüyası gerçek oldu

Vatandaşların İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağlarında yolculuğa çıkaracak Kocaeli'nin 50 yıllık hayali olan teleferik projesinde ilk test sürüşü yapıldı.

Anneler ve kızları futbol maçında karşı karşıya

Kocaeli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında anneler ve futbolcu kızları sahada kıyasıya mücadele etti.

Büyükakın: Ramazan ayımız yaralı kalplerimize şifa olsun

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 11 ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmamız nedeniyle bir açıklama yaptı. Başkan Büyükakın; “ Ramazan ayımız, yaralı kalplerimize merhem, ruhlarımıza şifa olsun” dedi

Toplam 22126 haber.