Yaşam

Yaşam Haberleri

Bu da fenomen pazarcı!

Sakarya ve Düzce'de pazarcılık yapan Mevlüt Akın, işine kattığı müzikli şovlarla vatandaşları kendine hayran bırakıyor. Videoları sosyal medyada 1 milyonun üzerinde izlenen ve 500 bin takipçisi bulunan Akın, vatandaşlardan tam not alıyor.

İzmit Körfezi'nde oltaya 3 kiloluk ıstakoz takıldı

İzmit Körfezi'nde oltaya takılan 3 kilogram ağırlığındaki ıstakoz yeniden denize bırakıldı. O anları kayda alan amatör balıkçı, "Değeri çok yüksek olan, nadir bulunan ıstakoz. Böyle nadir bulunan canlıyı korumak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Tatar Ali ameliyata alındı

İzmit'in tanınmış simalarından Tatar Ali lakabı ile bilinen Ali Çelik, kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı.

Ormaya’da yeni canlı türleri keşfedildi

Ormanya'da düzenlenen Tür Say etkinliğine katılan doğaseverler, rehberler eşliğinde flora ve faunada yer alan bitki, kuş, kelebek gibi türleri kayıt altına aldı.

Karasu'yu sel aldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrasında Sakarya'da etkisini gösteren yağış, Karasu ilçesinde taşkınlara sebep oldu. Meydana gelen olayda birçok sokak ve iş yeri sular altında kaldı.

Yeşilova Solaklar Kavşağında 5 köprüden 4’ü tamam

Kandıra yolunda trafiği kesintisiz hale getirecek Yeşilova Solaklar Köprülü Kavşağında yapılması planlanan 5 köprüden 4'ü tamamlandı.

Bir gecede değişen hayat: Mühendislikten, kokoreççiliğe uzanan hikaye

Endüstri Mühendisliği yapan Erdinç Zorlu, bir gecede aldığı karar sonrasında kokoreççiliğe adım attı. Sakarya'da, kokoreçi yaklaşık 5 yıldır restoran konseptiyle müşterilerine sunan Zorlu'ya arkadaşları artık kokoreçin mühendisi diye hitap ediyor.

Zerrin Özer’den tedavi süreciyle ilgili açıklama

Bir süredir kronik rahatsızlığı sebebiyle sağlık sorunları yaşayan sanatçı Zerrin Özer, yaptığı açıklamada tedavisine Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde devam edileceğini söyledi.

Rüzgarın savurduğu çöp konteynerinin peşinden böyle koştu

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar bir çöp konteynerini yerinden savurdu. Bir vatandaşın, araçlara doğru ilerleyen konteyneri yakaladığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Kocaeli’nin dağlarına lapa lapa kar yağıyor

Geçtiğimiz hafta mevsimin ilk kar yağışının başladığı Kocaeli'nin yüksek kesimleri, dün yeniden başlayan yağış ile adeta beyaza büründü. Lapa lapa kar yağışının devam ettiği Beşkayalar'da kartpostallık manzaralar ortaya çıktı. Aksiyon tutkunları ise karın tadını ATV'ler ile çıkardı.

Yurt genelinde sıcaklık nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Sıcaklıklar batıdan başlayarak hızla çarşamba günü için batı ve iç bölgelerde mevsim normallerine yaklaşacak. Çarşamba ve perşembe günleri ise artık yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerine çıkmış olacak dedi.

Cinayete kurban giden kadınlar böyle anıldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde cinayetine kurban giden kadınların maketleri caddelerde koyularak Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne dikkat çekildi.

Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikameti 14 saat sonra trafiğe açıldı

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde trafiğe kapatılan İstanbul istikametinde heyelan bölgesinde temizlik ve viyadük üzerinde derz bakımı yapıldı. 14 saatin ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

Tiyatro sahnesinde bir ilk

Kocaeli'de usta edebiyatçı Sezai Karakoç'un Leyla ve Mecnun şiirinden hazırlanan 3D tiyatro oyunu izleyiciyle buluştu. Türkiye'de ilk kez kullanılan bir sahneleme tekniği ile 3D karakterlerin oyuna dahil edilmesi ilgi gördü.

Kartepe’de kar yağışı etkili oluyor

Kocaeli'nin önemli turizm bölgelerinden Kartepe'de kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu.

Kocaeli’ye mevsimin ilk karı düştü

Kocaeli'nin kış turizmi ile ünlü ilçesi Kartepe'nin zirvesine mevsimin ilk karı düştü.

Filistinli şair Nasrallah Kocaeli'de konuştu

Filistin edebiyatının ölüme karşı hayatla direndiğini söyleyen Filistinli şair ve romancı İbrahim Nasrallah, Siyonist yazarların Siyonist askere dönüştüğünü belirtirken Filistinlilerin şehitlerine zılgıt çekmesi olayına ise İnsanların önünde alenen sarf etmediğimiz gözyaşlarımızı Filistin özgür olunca çokça sarf edeceğiz dedi.

Toplam 916 haber.