Yaşam

Yaşam Haberleri

Bir anda bindi, dakikalarca yolculuk yaptı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde durakta duran halk otobüsüne köpek bindi. Köpeğin tebessüm ettiren yolculuğu güvenlik kamerasına yansıdı.

Şehrin tiyatrosu 26 yaşında

1997 yılında kurulan ve Kocaeli'nin kültürel yaşamına zenginlik katan Kocaeli Şehir Tiyatrosu 26. yaşını kutluyor.

Sezai Karakoç repliklerle tanıtıldı

Kocaeli'de 10 bin öğrenciye Sezai Karakoç'un söz ve eserlerinden oluşan replikler okunarak üstadı ve eserlerini tanıma fırsatı sunuldu.

Manav kültürü bu müzede yaşatılacak

Kocaeli'de unutulmaya yüz tutmuş Manav kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacıyla Portakal Hafız Konağı'nda açılan Yerel Kültür Müzesi'nde birbirinden özel eserler sergilendi.

Kervansaray’da tiyatro keyfi

Gölcüklü tiyatroseverler, Kazıklı Kervansarayı'nda sahnelenen Anton Çehov'un Sevgili Doktor tiyatro oyunu ile keyifli anlar yaşadı.

Orhan Toker: Kore pop çocuklarda cinsiyetsizleştirmeye yol açıyor

Dijital dünyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkisinden bahseden Yazar Orhan Toker, K-Pop genelde kız çocuklarını etkileyerek kendisini değersiz hissetmesine neden olan akımdır. Kore pop, kız çocuklarına zarar veriyor. K-Pop'taki erkek gruplarında genelde cinsiyetsizleştirme var. Kız gruplarında ise fazla dişilik var. Giyim tarzları çok uçta. Aslında dijitalde her konu bizim çocuğumuzun zayıf olduğu kısmı hedefler. Kız çocuklarının kendisini değersiz hissetmesinin arkasında, annenin kendisini değersiz hissetmesi var dedi.

El emeği göz nuru eserler görücüye çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nın girişimci kadınları, Cumhuriyet'in 100. yıl etkinliklerinde el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.

Filistin’de katledilen çocukların sesi olup, yere oyuncak attılar

İsrail ordusunun Filistin'e yönelik yaptıkları saldırılarda hayatlarını kaybeden çocuklar için Sakarya'da minikler yere oyuncak atarak tepkilerini gösterdi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü çift yönlü trafiğe kapatıldı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında saat 02.00 ile 05.00 arasında çift yönlü trafiğe kapatıldı.

580 öğrenciden 100. yıla özel koreografi

Kocaeli'de 580 ortaokul öğrencisi, Cumhuriyet'in 100. yılına özel koreografi hazırladı. O anlar havadan da görüntülendi.

Kendi eliyle Mercedes'ini yaptı görenler hayrete düştü

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan Latif Güç, kendi eliyle yaptığı ve Sarı Mercedes ismini verdiği üç tekerlekli bisikletiyle sokak sokak dolaşıyor. Mercedes logosu, teybi, aynaları, hatta plakası bile bulunan bisiklet, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Gölcük terminalinde çatı imalatı sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölcük'te inşa edilen yeni terminal binasında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kocaeli’de sürücüler İsrail’i protesto etti

Kocaeli'de kurtarıcı ve çekici sürücüleri, araçlarını Türk ve Filistin bayraklarıyla donatarak konvoy düzenledi. İsrail'i protesto eden sürücüler, Gün ağlama günü değil, kıyama kalkma günüdür dedi.

TRT ortak yapımı olan ’Öğretmen’ filminin galası yapıldı

Trabzonspor ve Fenerbahçe rekabetini mizahi bir dille anlatan TRT ortak yapımı 'Öğretmen' filminin galası İstanbul'da gerçekleştirildi.

Hyundai Assan Çalışanları Aile Gününde Bir Araya Geldi

Türkiye’nin önde gelen otomotiv kuruluşlarından Hyundai Assan, tüm çalışanlarıyla bir araya geldi.

Kitap Fuarı’na muhteşem resitalle veda

Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gününde ünlü besteci Yücel Arzen, muhteşem bir konser vererek kulaklardaki pası sildi.

Atık malzemelerden yapılan çalışmalar büyük beğeni topladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 13. düzenlediği Kitap Fuarında 28 yıldır tamamı doğal atıktan yapılan rölyef el sanatıyla ilgilenen Mehmet Erol Buga'nın çalışmaları göz dolduruyor.

Kadın kılığında düğünü bastı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde gerçekleşen bir düğünde damadın arkadaşı, kadın kılığında düğünü basarak misafirlere unutulmayacak anlar yaşattı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığın düğünde misafirler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Toplam 916 haber.