Yaşam

Yaşam Haberleri

Sakarya'da mahalle sular altında kaldı

Uyarıların peş peşe yapıldığı Sakarya'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış Erenler ilçesinde derenin taşmasına sebep oldu. Taşan dere bazı cadde ve bahçeleri sular altında bırakırken, şiddeti azalan yağış devam ediyor.

Kocaeli'de yollar göle döndü

Kocaeli'de şehrin birçok noktası şiddetli yağmur sebebiyle su altında kaldı. Vatandaşlar ve sürücüler göle dönen cadde ve sokaklarda mahsur kalırken, şiddetli yağmur sebebiyle deniz ve dereler taştı.

Önce izlediler sonra dayanamayıp dans ettiler

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde kentin en işlek noktalarından biri olan yürüyüş yolunda akşam saatlerinde yanlarında getirdikleri teyple dans eden grup, vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı.

Tarihi konağın bahçesinde piyano konseri kulakların pasını sildi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan tarihi bina Selim Sırrı Paşa Konağı'nda piyano konseri düzenlendi. Piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu'nun sahne aldığı konser, kulakların pasını sildi.

Yaralı yavru ayı için seferber oldular

Sakarya'da yaralı halde bulunan yavru boz ayı, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Ormanya Doğal Yaşam Parkı Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı. İç kanaması bulunan ayının, boynunda kırıkların da olduğu öğrenildi.

Aşk Her Zaman Güzeldir sahne aldı

Halk Üniversitesi KO-MEK’te tiyatro ve drama eğitimi alan kursiyerler, öğrendiklerini SDKM Oda Tiyatrosunda başarıyla sergiledi

Semincenk’ten Karamürsel’de muhteşem konser

Büyükşehir’in Yaz Neşesi konserleri Karamürsel’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinleri kapsamında Semicenk konseriyle başladı

İğne atsan yere düşmez deyiminin gerçek oldu

Kocaeli ve Sakarya'nın tatil beldelerine akın eden vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu. İğne atsan yere düşmez deyiminin gerçek olduğu plajlar havadan da görüntülendi.

Çift kaydıraklı Aquapark hizmete girdi

Kocaelili çocuk ve gençler, Büyükşehir tarafından hizmete açılan aquaparkta, çocuklar gönüllerince eğleniyor.

İzmit’te sokaklar ilaçlanıyor

İzmit Belediyesi, yaz aylarında ortaya çıkan sinek ve karasinek gibi haşerelere karşı tüm mahallelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Sakarya'da denize giriş yasaklandı

Sakarya'nın denize kıyısı bulunan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle denize girmek yasaklandı. Bayramın ilk günü dolan sahillerde tatilciler yürüyüş yapmakla yetindi.

Çayırova Millet Bahçesi bölgeye değer katacak

70 bin metrekare alanda inşasına devam edilen Çayırova Millet Bahçesi; futbol sahası, fitness ve piknik alanları ile bölgede yaşayan vatandaşların hayatına değer katacak.

41 Burda AVM'yi sivrisinekler bastı

Kocaeli'de özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan milyonlarca sivrisineğin görüntüsü, görenleri hayrete düşürüyor. 41 Burda AVM'nin de içini adeta istila eden sinekler için vatandaşlar ve iş yeri yetkilileri yardım bekliyor.

Vatandaşlar fotoğraf çekmek için sıraya girdi

1935-1938 yılları arasında Atatürk'ün tören arabası olarak kullanılan, orijinali Anıtkabir Atatürk Müzesi'nde sergilenen otomobilin replikası, İzmit'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde İzmitlilerle buluşturuldu. Otomobili karşılarında görünce şaşıran ve büyük ilgi gösteren vatandaşlar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kandıra’daki plajlarda denize girmek yasaklandı

Olumsuz hava şartları sebebiyle Kandıra'daki tüm plajlarda denize girmek yasaklandı.

Yüksek Sadakat İzmit’te sahne aldı

Kurban Bayramı ve İzmit'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 102'nci yıl dönümünde Yüksek Sadakat, sahne aldı.

Vali Yavuz, Bayram Namazı'nda Fevziye Camii’ndeydi

Kurban Bayramı namazını Fevziye Camii’nde eda eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Başkan Talus, bayramda da çalışanları unutmadı

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, bayram günü vatandaşların sağlığı ve güvenliği için çalışan personellerle biraya gelerek bayramlarını kutladı.

İstanbul’da yollar boş kaldı

İstanbul'da Kurban Bayramı öncesinde trafik yoğunluğu yaşanmıyor. Saat 09.40 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 9 olarak ölçüldü. Boş kalan yollar havadan dron ile görüntülendi.

Toplam 916 haber.