Hasta hükümlüler için genelge!

Adalet Bakanlığı hasta, yaşlı ve sakat hükümlüler için bir gengelge yayımladı. Genelgeye göre tespit edilen bu kişilerin cezaları hafifletilecek veya kaldırılacak.

Adalet Bakanlığı sürekli hastalık, sakatlık, kocama sebebiyle hükümlülerin cezalarına ilişkin bir genelge yayımladı. Bu kişilerin cezaları, hafifletilecek ya da kaldırılacak. Bundan böyle söz konusu kişilerin bizzat başvuru yapmasına gerek olmayacak. Başsavcılıklar bu durumdaki kişilerin talebi olmaksızın sağlık durumları ile ilgili reesen tespit işlemi başlatabilecek.

VURAL AVAR'IN ÖLÜMÜ TARTIŞMA BAŞLATTI

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan Korgeneral Vural Avar, kaldığı Sincan F Tipi Cezaevi'nde 85 yaşında hayatını kaybetmişti. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları olduğu bilinen Avar'ın ölümüyle birlikte cezaevindeki hükümlü ve tutukluların sağlık durumları tartışma konusu olmuştu.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 104. madde gereğince af yetkisini kullanmak istediği ancak Vural Avar'ın bunu kabul etmediğini belirtmişti. Avar'ın sonradan başvuru yaptığını söyleyen Bozdağ, işlemler sürerken  Avar'ın hayatını kaybettiğini kaydetmişti.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme