Hatay'da akıl almaz olay

Hatay'da hurdacı esnafı zor durumda

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Edinilen bilgilere göre olağanüstü ohal nedeni ile Hatay’ın vali yardımcılarından gelen ikaz ile depremden bu yana hurda alımı yapan hurdacıların mallarına devlet el koydu iddiası tartışmalara neden oldu.

Konuyla ilgili vatandaşı mağdur ettiklerini söyleyen hurdacı esnafına edinilen bilgiye göre inşaat çubuk demirlerin alınmadığı ve sağda solda çok diye nitelendirilen demirlerin bölge de bulunan vatandaşlardan alındığı belirtildi.

İnsanların zor durumda olmalarından dolayı o hurdaların parasına dahi ihtiyaçları olduğunu söyleyen esnaf çoğu zaman kendi iş makineleriyle yerel halka yardımcı olduklarını herhangi bir ücret talep etmediklerini beyan ettiler. Bunun üzerine iş yerlerine polisler nöbetçi dikerek konu olarak hurda alım satımı daha önceden beyan edilmemesine rağmen durduruldu ve esnaf gerçekten zor durumda kaldı.

O güne kadar kendi paralarıyla satın alıp bölgenin ekonomisine katkıda bulundukları hurdaları devlet tarafından el konulması başka bir yere acele aktarılacağı söylendi. Söz buradaki mağdur esnaflar cimer'e şikayet dilekçesi sundu.Ancak bir sonuç çıkmadığını kendilerine savunma hakkı verilmeden mallarına direk el konuldu ğunu ve haklarını mahkemede aramaları gerektiği söylendi. 

Bir diğer konu ise bölgedeki hurdacı esnafının yargısız infaz yapılarak sanki fırsatçılık yapıyor gibi değerlendirilmese de ayrı bir rencide konusu olduğunu ifade ettiler.

Ayrıca bölgede şu şekilde de bir sorun oluştu orada depoları küçük esnafın aldığından daha düşük para vermesi üzerine mecburen küçük esnafta elindeki hurdayı biriktirmek suretiyle kar edebileceği bir dönem satmak için çabalarken böyle bir muameleye maruz kaldılar.

Hurdacı esnafı “Bölgede zaten enkazların başında askerimiz polisimiz daima görevindeydi ve küçük istisnalar dışında enkazlardan çalınan hurdalar çok fazla değildi ve anında o süreçte müdahale edilmişti.O güne kadar devletin kendilerine verdiği imkanlar çerçevesinde çalıştığını belirten esnaf kendilerine bir tebliğ gelmeden bu işin altında kaldıklarını ifade ettiler.

Devletin yasak ettiği çubuk demirleri almadıklarını belirten esnaf mağduriyetlerini bir an evvel giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN