Hatay'daki deprem 7 ülkede hissedildi

Hatay merkezli 6.4 büyüklüğündeki deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail, Lübnan ve Mısır'da da hissedildi. Büyük panik yaşanan birçok kentte halk sokağa döküldü.

Saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem, Orta Doğu'da birçok ülkede hissedildi. Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail, Lübnan ve Mısır'da depremin hissedildiği kentlerde halk kendini sokaklara attı.

STADYUMLAR HALKIN TOPLANMASI İÇİN AÇILDI

Lübnan medyasına göre ülkenin kuzeyinde, depremin merkez üssü Hatay'a daha yakın bir konumda bulunan Trablusşam kentinde büyük panik yaşandı. Birçok eski yapının bulunduğu şehirde vatandaşlar Reşid Kerame Fuar Alanı'nda toplandı. Kıyı şeridindeki Trablusşam ve Beyrut'un yanı sıra Akkar, Sayda ve Sur kentlerinde de vatandaşların evlerinden çıkarak arabalarının içinde beklediği kaydedildi. Ayrıca stadyumlar halkın toplanması için açıldı.

HATAY'DA 3 DAKİKA SONRA BİR DEPREM DAHA YAŞANDI

6.4'lük büyük depremden 3 dakika sonra 20.07'de Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İkinci deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Şehirde bazı binalarda yıkım yaşandı.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme