İzmitli genç atletin kulübü yok ama başarıları var!
Geçtiğimiz günlerde İznik Yarışı'nda 10 kilometre koşan 18-24 yaş kategorisinde üçüncü olan İzmitli genç atlet Serra Kökduman bronz madalya aldı
Uzun yıllardır atletizmle uğraşan İzmit’in genç ve başarılı atletlerinden Serra Kökduman, spor hayatındaki mücadelesini ferdi olarak sürdürüyor. Genç yaşına rağmen uzun süredir sporla uğraşan Kökduman, İznik’te elde ettiği dereceyle hem çalışmalarının karşılığını aldı hem de ferdi olarak yarıştığı dönemde başarılı sonuçlara imza atabileceğini gösterdi. Bir dönem İzmit Belediyespor adına yarışan Serra Kökduman, kulübün kapanmasının ardından artık organizasyonlara ferdi olarak katılıyor.
Üniversite eğitim hayatını da sürdüren genç atlet, bir yandan derslerine devam ederken diğer yandan antrenmanlarını aksatmadan yarışlara hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde İznik’te gerçekleştirilen Evden Bir Koşu İznik organizasyonunda yarışan Serra Kökduman, 10 km koşarak bronz madalya aldı ve yine gururumuz oldu. Kulüp desteği olmadan kendi imkanlarıyla çalışmalarını sürdüren genç atletin elde ettiği üçüncülük, disiplinli çalışmalarının ve koşuya olan bağlılığının önemli bir göstergesi oldu.
Serra Kökduman henüz genç yaşta olmasına rağmen atletizmde uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip. Küçük yaşlardan itibaren atletizme ilgi duyan Kökduman, zaman içerisinde farklı yarışlarda sayısız başarılara imza attı. Kulüp çatısı altında yarışmanın getirdiği imkanlardan uzak kalan Kökduman, buna rağmen spordan kopmadı. Tam tersine, bireysel olarak yarışlara katılmaya ve kendisini geliştirmeye devam etti. Bu arada Serra’ya ailesi de müthiş bir destek veriyor ve bütün yarışlarda kendisini yalnız bırakmıyorlar.
Zafer Onar
