Kağıtspor'da tehlike çanları çalıyor

Erkekler Basketbol 1.Liginde mücadele eden temsilcimiz Kağıtspor, ligde kalma mücadelesi verdiği kritik karşılaşmada Gaziantep Basketbol'a 75-69 mağlup olarak büyük bir fırsatı tepti

Ligin 30.hafta maçında kendi evinde rakibini konuk eden temsilcimiz Kağıtspor basketbol takımı müsabakadan mağlup ayrıldı ve çok önemli fırsatı da elinin tersiye adeta tepti. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadele, özellikle son anlarda kaçan fırsatlarla taraftarı üzdü. Karşılaşmaya istediği gibi başlayamayan Kağıtspor, ilk çeyreği 22-14 geride kapattı. İkinci çeyrekte toparlanma sinyalleri verse de temsilcimiz soyunma odasına 43-34 geride girdi.

İkinci yarıya savunma direncini artırarak başlayan Kağıtspor, rakibini hataya zorladı. Üçüncü çeyreğin 5. dakikasında farkı 4 sayıya kadar indiren Kağıtspor bir ara durumu Kyle Hunt ile bulduğu basketle 48-47’ye getirdi. Maçın son çeyreğinde büyük bir mücadele ortaya koyan Kağıtspor, bitime 3 dakika kala Mustafa Baki Görür’ün kritik üçlüğüyle skora denge getirdi: 69-69.

 

Müsabakanın son dakikalarında konuk takım skor üstünlüğünü korudu ve sahadan 75-69 galip ayrıldı. Kağıtspor’da yıldız isimler etkili performans ortaya koysa da bu çaba galibiyet için yeterli olmadı. Bu sonuçla birlikte ligde kalma yolunda ağır bir darbe alan Kağıtspor, düşme hattını daha yakından hissetmeye başladı. Özellikle iç sahada kaybedilen bu kritik karşılaşma, kalan haftalar öncesinde tehlike arz etmeye başladı.

Zafer Onar

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme