Kamu işçilerine zam pazarlığı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, , hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira, kendi isteklerinin ise 15 bin lira olduğunu söylerken bu işin seçimden önce istedikleri şekilde bitmesi için çalıştıklarını söyledi. Atalay, arzu ettikleri rakamın masaya gelmemesi durumda ise bu işin içinde olmayacaklarını açıkladı.

NTV gazetesinden alınan habere göre; Kamuda çalışan 700 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme için ikinci görüşmeler sürerken, TÜRK-İŞ Başkanı Atalay yeni bir açıklama yaptı.

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında hükümet son olarak teklifini 12 bin lira olarak sunmuştu. Taleplerinin 15 bin lira olduğunu yineleyen Atalay, bu işin seçimden önce, işçi tarafının istediği şekilde çözülmesini istediklerini açıkladı.

Atalay, talep ettikleri tutarın altında bir rakam önerilirse kabul etmeyeceklerini de söyledi.

 

HÜKÜMETİN İLK TEKLİFİ

Hükümetin işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık olmuştu. İşçi tarafı, hükümetin teklifini "kabul edilemez" bulmuştu.

 

İŞÇİLERİN TALEBİ

İşçi tarafının talebi yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret.

 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN GÖZÜ 1 AĞUSTOS'TA

3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.

Bu yüzden, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerini belirlemesi açısından da önem taşıyor.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme