Keita'ya Almanya yolu gözüktü

Kocaelispor ile yaşadığı süreç nedeniyle yaz transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen Keita için Bundesliga takımları devrede

Edinilen bilgilere göre Almanya Bundesliga'da mücadele eden bazı kulüpler, başarılı futbolcunun durumunu yakından takip ediyor ve transfer ihtimalini değerlendiriyor. Yeşil-Siyahlı kulüple geçtiğimiz aylarda yeni sözleşme imzalayan ve iki yıl daha Kocaelispor forması giymesi beklenen Keita'nın yaşanan gelişmeler sonrasında takımdaki geleceği belirsizliğini koruyor. Kocaelispor yönetimi, geçtiğimiz dönemde takımın önemli isimlerinden biri olarak görülen Keita ile masaya oturmuş ve oyuncunun sözleşmesini iki yıl daha uzatmıştı.

Ancak yeni sezon hazırlıkları öncesinde yaşanan gelişmeler hem yönetimi hem de taraftarları şaşkına çevirdi. İddialara göre Keita, parasal konularla ilgili bazı gerekçeleri öne sürerek yeni sezon kampına katılmadı. Profesyonel futbolcunun kulübe bilgi vermeden kamp çalışmalarında yer almaması üzerine Kocaelispor yönetimi, hukuki ve idari süreçleri devreye soktu. Kulübün sözleşmeden doğan haklarını korumak adına gerekli işlemleri yaptığı ve dosya üzerinde güçlü bir pozisyon elde ettiği öğrenildi.

Yönetim kurulu, Keita için yaklaşık 5 milyon euro bonservis bedeli belirlediği ve bu rakamın altındaki teklifleri değerlendirmeyi düşünmediği ifade ediliyor. Almanya Bundesliga'dan bazı kulüplerin oyuncunun durumunu yakından izlediği ve Kocaelispor ile temas kurabilecekleri gelen bilgiler arasında. Yönetimin belirlediği bonservis bedelinin karşılanıp karşılanmayacağı ve Bundesliga ekiplerinin resmi adım atıp atmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
Zafer Onar

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme