Kocaeli Bilnet Kitap Fuarı'nda  Latife Tekin rüzgarı esti

Kocaeli Bilnet Okulları 19 – 20 Ekimde kitap fuarının ilkini gerçekleştirdi. Fuara birinci gün Gönül Simpson'un enerjisiyle başladı. Nurdan

Bağrıaçık Uzay temalı sunumuyla öğrencilerimize uzayda yolculuk yaptırdı. Aytül Akal yazarlık serüvenini anlatarak okumanın insan hayatında gerçekleştirdiği büyülü değişimi anlattı. Birinci günü Ahmet Ümit ,Türk kültürünün dünyanın en köklü kültürü olduğunu , her Türk gencinin bu kültürü öğrenmek için çabalaması gerektiğini, kitap okumanın insan zihnine ve ülkenin geleceğine sağladığı katkıları  anlatan ve büyük ilgi toplayan hikayeleriyle  bitirdi.

Kitap fuarının ikinci günü “ Işık ,Küçük Periler, Uzayın Sırrı” serileriyle küçük okurların gönlünde taht kuran ve onlara okumayı sevdiren İlkay Marangoz ile başladı. Çocuk edebiyatında ilk otobiyografik eserlerin yanında tiyatro eleştirmenliği de yapan Murat Aksoy’la devam etti.

Fuarın kapanışını Türk edebiyatında büyülü gerçekliğin büyük temsilcisi olan Latife Tekin ile yapan Kocaeli Bilnet okulları , anaokulundan liseye her kademeden öğrencisini usta yazarlarla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyor. TEMA gönüllüsü olan Bilnet okulları, gelen konuklarına TEMA sertifikası vererek çevre dostu olduğunu gösterdi. Her yıl yapmayı planladığı Kitap Fuarı için şimdiden çalışmalara başlayan okul, öğrencilerini her alanda geliştirmeyi hedefliyor.


 

Bakmadan Geçme