Kocaeli Bilnet'ten sanat ve kültür yolculuğu

Özel Kocaeli Bilnet Okulları 1. ve 2. sınıf öğrencileri ile 'Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi'ne' gezi çalışması yapıldı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

21. yüzyılın beklentilerinden haberdar olmalarını hedefleyerek geleceklerini tasarlayan Özel Kocaeli Bilnet Okulları, geçmişini de unutturmayarak çocuklara sanatın ve kültürün önemli değerleri hakkında  bilgiler verildi.  Hayat Bilgisi dersinde “Sanat eserlerinin değerini fark ederek sanat eserlerinin korunmasına özen gösterir. Müze gezilerinde nasıl davranılması gerektiğini bilir” kazanımları ile ilgili Saray Müzesi yolculuğuna çıkıldı. 

Öğrenciler bir yandan sanat eserlerinin korunmasına özen göstermenin bilincine varırken, diğer yandan da eğlenerek, öğrendiler.

Özel Kocaeli Bilnet İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri olarak, rehber eşliğinde Atatürk ve Redif Müzesi’ni gezerek kültürel bir gezi gerçekleştirdi. 

İzmit Redif Dairesi’nin ilk olarak İzmit Mutasarrıfı Hasan Paşa tarafından Sultan Abdülaziz döneminde yaptırıldığı belirtilir. Yapı, 1999 depremine kadar 15. Kolordu Komutanlığı’nca Askeri Mahkeme binası olarak kullanılmıştır. 2011yılında Kocaeli İl Özel İdaresi’nce restore ettirilerek Atatürk ve Redif Müzesi adıyla hizmete açılmıştır.  

 


 

                                                                                           
                                                                                          


 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN