Kocaeli Büyükşehir'de FETÖ'ye sıfır tolerans

FETÖ'nün en güçlü olduğu dönemde Kocaeli'de fırtına gibi esen, KOTO Meclis Başkanlığı, Kandıra Gıda İhtisas OSB kuruculuğu gibi önemli görevleri üstlenen Bülent Karagöz, Sporium'u geri istiyor

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Bir dönem kent bürokrasi ile iş adamlarının adeta akın ettiği bir yer olan ve Sporium adıyla İzmit Yahya Kaptan bölgesinde hizmet veren spor tesisi, 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra KHK ile kapatılarak, Kocaeli Defterdarlığına devredilmiş, Büyükşehir Belediyesi de tesisin sözleşmesini feshetmişti. 

RECEP DURUL KİRALAMIŞTI
Bilindiği gibi söz konusu tesis Kocaeli Defterdarlığı tarafından Kocaelispor’a kiralanmıştı. Daha sonra Kocaelispor da kiralama ihalesine çıkmış, ihaleyi sonradan Kocaelispor yönetim kuruluna giren Durulsan firmasının sahibi Recep Durul’un sahibi olduğu LC Sportif AŞ isimli firma kazanmıştı.

TESİSİN DEVREDİLMESİ İÇİN DAVA AÇTI
Hain darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY üyeliği iddiasıyla yargılanan KOTO eski meclis başkanı Bülent Karagöz beraat etti. Ardından hissedar olan eşi İsmi Karagöz ile birlikte tesisin kendilerine devredilmesi için dava açtı ve kazandı. Karagözler söz konusu tesisi yap işlet devret modeliyle yaptıklarını ve yaklaşık 10 yıllık işletme haklarının daha bulunduğunu öne sürdü.

“2019’DA BERAAT ETTİ
Bülent Karagöz eşi aracılığıyla bugün yerel gazetelere yazılı açıklama gönderdi. “Kamuoyuna duyuru” başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Özel BRB Eğitim Sağlık Turizm İnş. Ltd. Şti. bünyesinde faaliyet gösteren SPORİUM ünvanlı ticari işletmemiz 2005 ila 2016 yılları arasında Kocaeli İli’ne hizmet etmiş ve İlimizin en önemli ticari markalarından biri olmuştur. 15/07/2016 tarihinde Devletimiz aleyhine gerçekleştirilen darbe teşebbüsü, Devlet kurumlarıyla birlikte Milletimiz tarafından önlenmiş ve savuşturulmuştur. Bu süreçte şirketimizin hissedarlarından Bülent KARAGÖZ hakkında da soruşturma yürütülmüş ve Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 30/05/2019 tarih E:2018/557, K:2019/279 sayılı kararı ile kesin olarak BERAAT etmiştir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, masumiyet karinesi ve cezaların şahsiliği ilkesi gibi hukukun evrensel ilkelerini hiçe sayarak ve OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelere dayanarak Şirketimiz ve Belediye arasındaki sözleşmeyi tek taraflı olarak 04/08/2016 tarih ve 125463-1 sayılı idari işlem ile iptal etmiş ve işletme hakkımızı bedelsiz olarak Kocaeli Defterdarlığı’na devretmiştir.

KOCAELİSPOR’UN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ
Haklılığımıza olan inancımız ve hukuka olan güvenimiz ile birlikte sözleşmenin iptaline ilişkin işleme karşı Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nde açmış olduğumuz davada; 31/05/ 2021 tarih ve E:2021/297, K:2021/778 sayılı karar sonucunda, sözleşmenin resen iptal edilmesine ilişkin işlemin sebep unsuru ortadan kalktığı anlaşıldığından, dava konusu işlemin iptaline ve tesisin yönetimi ile birlikte işletme hakkının tekrar Sporium’a iadesine karar verilmiştir.Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olup, Anayasanın 138/4 ve 2577 sayılı Kanun’un 28. Maddesi hükümleri uyarınca mahkeme kararlarının, yürütme tarafından 30 gün içerisinde gecikmeksizin uygulanması emredilmiştir.

Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararların tebliğinden ancak 9 ay sonra, tesisin içinde kiracı olarak bulunan Kocaelispor Kulübü Derneği ile Kocaeli İl Defterdarlığı ve Kocaeli Milli Emlak Daire Başkanlığı arasında yapılan kira sözleşmesi 25/11/2021 tarihinde feshedilmiş ve tesis 11/02/2022 tarihinde yer teslim tutanağı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmiştir.

BÜYÜKŞEHİR CEVAP VERMİYOR
Yargı kararları gereği tesisin işletme hakkı hukuken şirketimize geçmiştir. Bu sebeple 6 yıllık mağduriyete son veren mahkeme kararları uyarınca, gerek Kocaeli Valiliği gerekse Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı nezdinde görüşmeler yapılmıştır. Ancak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı dilekçelerimize cevap verilmediği gibi yargı kararlarının uygulanmayacağı da tarafımıza bildirilmiştir.

Şirketimiz tarafından işletilmekte iken 6 yıl önce haksız ve hukuka aykırı olarak elimizden alınan SPORİUM’u, anayasal ve yasal emredici hükümlere ve mahkeme karalarına rağmen tarafımıza teslim etmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması; hukuk güvenliğine, hukukun üstünlüğüne ve hukuk devletinin asgari gereklerine aykırı olduğu gibi, aynı zamanda cezai anlamda da yasalar gereği suç teşkil etmektedir.

Şirketimizin, adalete olan güven duygusunda hiçbir sarsılma yaşamadan yapılan haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı hukuki mücadeleye dün olduğu gibi bugünde devam edeceğini, çok kıymetli SPORİUM üyelerimiz ile aile ortamında tekrar bir araya gelebilmek için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.
SPORİUM”


 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Kandıralı | 09 Nisan 2022 19:27

    Hukuk kuralları uygulanmayacaksa hukuk devleti niye var? Devletten hukuğu çıkarırsanız en büyük kötülüğü vatandaşlara yaparsınız.

BUNLARA DA BAKIN