Kocaeli'de 'Kütük' kod adlı zehir taciri!

Kocaeli'de geçtiniz aylarda düzenlen bir uyuşturucu operasyonunda, 3 kişi uyuşturucu ticareti yapmak suçu ile tutuklanmıştı. Mahkemede sanıkların ifadelerine göre uyuşturucuyu 'Kütük' kod adlı şahıstan aldıkları belirtildi. Emniyet güçleri 'Kütük' kod adlı şahıs hakkında soruşturma başlattı.

Kocaeli’de geçtiniz aylarda düzenlen bir uyuşturucu operasyonunda, 3 kişi uyuşturucu ticareti yapmak suçlaması ile tutuklanmıştı. Haklarında dava açılan R.H, A.O.Ç ve H.Y. isimli şahısların yargılanmasına devam edildi. Kocaeli 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıklar hakim karşısına çıktı.

Uyuşturucu aldığım kişinin adı 'KÜTÜK'

Duruşmada savunma yapan sanık R.H.; “Uyuşturucu aldığım kişinin lakabı Kütüktür. İsmini soy ismini bilseydim size zaten ilk duruşmada söylerdim. Sanık H.Y. bana bu kişinin ismini C.A. olarak söyledi ve bende bunu öğrendiğimde hemen avukatımla paylaştım. Derince’de ben bu kişiyle görüştüm ve uyuşturucu aldım. Pişmanım, tahliyemi talep ediyorum” dedi. R.H vekili Sevilay Kavşut ise “Müvekkilim suç duyurusunda bulundu, etkin pişmanlık kapsamında değerlendirilmesini talep ederek tahliye edilmesini talep ediyorum” dedi.

"Aileme zarar vermesinden korktum"

Davanın diğer bir tutuklu sanığı H.Y. ise, “Kütük” kod adlı şahsın daha önce duruşmaya geldiğini ifade etti. H.Y., “Tüm samimiyetimle sizinle her şeyi paylaştım. C.A. hakkında ben birinci mahkemeden önce dilekçemi gönderdim. C.A. ilk celsede fiili olarak duruşmaya da gelmişti. Aileme zarar vereceği düşüncesiyle kendisinin ismini duruşmada zikredemedim. Ben artık ıslah olduğumu düşünüp tahliyemi istiyorum” şeklinde konuştu. H.Y. vekili Doğan Bekiroğlu; “H.Y. ilk günden beri tutarlı şekilde ifade veriyor. H.Y. sadece evini arkadaşlarına açmıştır tek suçu budur. C.A. isimli kişinin adını ortaya çıkaran H.Y.’dir. Bunu göz önünde bulundurarak H.Y’nin etkin pişmanlık kapsamında tahliyesini talep ediyorum” dedi. Sanık A.O.Ç. ise savunmasında, “Benim dosyada ki delil durumuna göre kullanıcı olduğum bellidir. Uyuşturucu ticareti yaptığım gibi bir durum söz konusu değildir. Bu husus göz önüne alınarak tahliyemi talep ederim dedi. Sanık A.O.Ç.’nin avukatı da sanınızın satıcı değil aracı olduğu ifade ederek, A.O.Ç.’nin durumu diğer durumlardan daha farklıdır. Telefon tepelerinde uyuşturucu satan kişiler para muhabbetleri yaparlar. Tepelerde A.O.Ç adına böyle bir durum yok. Uyuşturucu almaya gideceği sırada arkadaşıyla karşılaşıyor, ‘bize de lazım alır mısın’ diyorlar, biz bu durumda satıcı değil ancak aracı olabiliriz. Etkin pişmanlık hükümleri kendisi lehine uygulanması ve tutuklu kaldığı süre ve kaçma hususu söz konusu olmadığı için müvekkilimin tahliyesini talep ederim” dedi.

Bakmadan Geçme