Kocaeli'de 2'şer milyonluk yeni şehirler kurulacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler beklenen Marmara depremine çevrilirken, eski yapı stoğunun yoğun olduğu Kocaeli'de yeni yerleşim alanlarını kurulacağı iddia edildi

6 Şubat tarihinde meydana gelen  Kahramanmaraş merkezli depremler büyük bir yıkıma sebep oldu. Bu depremin ardında herkes gözünü kulağını Marmara’da meydana gelecek olan büyük depreme çevirirken yetkililer depremden en az hasarla çıkmak için çalışmalar başlattı

Hürriyet yazarı Hande Fırat, olası İstanbul depremine hazırlık için AK Parti’nin planını kaleme aldı. Depreme hazırlık için birçok başlık ele alındığını belirten Fırat, Kocaeli’de yeni yerleşim alanlarının kurulacağını yazdı.

Hande Fırat’ın yazısına göre konuşulan planları şöyle sıraladı:
- Olası İstanbul depremi için hızlı bir çalışma başlatılması gündemde.

- Mikro şehirlerin kurulması konuşuluyor.

- Şile-Kandıra arası ile İzmit-Kandıra arasına depreme dirençli evlerin inşası ile ikişer milyonluk şehirlerin kurulması üzerinde duruluyor.

- Bu hatların aynı zamanda yeni yapılan Anadolu otoyoluna yakınlığı da avantaj olarak görülüyor.

- Ekonomik açıdan kritik sektörlerin de yine bu alanlara kaydırılması gündemde.

- 1999 Gölcük depreminde de görüldüğü gibi  deprem açısından en tehlikeli hat E-5 Karayolu’nun etrafındaki alan. Bu nedenle bu hat üzerinde nüfus ve yerleşim alanlarının seyreltilmesi görüşü hâkim. Bu alanlar yeşil alan olarak dizayn edilecek.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme