Kocaeli'deki tüm minibüsçüler kontak kapatıyor!

Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası, UKOME'de beklenen zam taleplerine onay çıkmaması üzerine radikal karar aldı. 

Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, ilimizdeki 54 kooperatifin kesin karar aldığını, artık dayanacak güçleri kalmadığı için yarın sabahtan itibaren bütün özel minibüslerin kontak kapatacağını açıkladı. 

UKOME'DE BİR ÜYE İMZA ATMIYOR 
Başkan Kurt, artan maliyetler nedeniyle zam için başvurduklarını, yüzde 36 oranındaki zam taleplerinin UKOME tarafından kabul edildiğini, ancak UKOME’deki İstanbullu Serdar Yücel isimli bir üyenin karara imza atmadığını, bu nedenle zammın uygulanamadığını söyledi. 

KARAR ONAYLANANA KADAR EYLEM DEVAM EDECEK

Mustafa Kurt açıklamalarının devamında, “Bütün illerde  toplu taşıma ücretleri güncelleşti. Sadece Kocaeli’de bir kişinin engellemesi ile karşı karşıyayız. Dayanacak gücümüz kalmadı. AK Partili Bursa Belediyesi de, CHP’li Mersin Belediyesi de  toplu taşıma ücretlerine zam yaptı. Biz hala eski fiyattan çalıştırılıyoruz. Bayramda belediye otobüsleri de ücretsiz. Boşu boşuna tur atmak, daha fazla zarar etmek istemiyoruz.” diyerek kontak kapatma eylemine kent genelindeki bütün minibüsslerin katılacağını, zam kararı onaylanana kadar de eylemin devam edeceğini söyledi.
 

Bakmadan Geçme