• Haberler
  • Spor
  • Kocaeli Gençlerbirliği'nden voleybol hamlesi

Kocaeli Gençlerbirliği'nden voleybol hamlesi

Kocaeli'de altyapı ve sporcu yetiştirme konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Kocaeli Gençlerbirliği Spor Kulübü, basketbolun ardından voleybol branşını da hayata geçirdi

Kulüp Başkanı İbrahim Akçay’ın öncülüğünde başlatılan voleybol şubesi resmen faaliyete geçerken, geleceğin sporcularını yetiştirecek projenin sorumluluğu deneyimli antrenörlerden Taner Pınar’a verildi. Sporun farklı branşlarında gençlere ulaşmayı hedefleyen Sarı-Lacivertli kulüp, voleybol okulu ile çocukların hem sportif hem de sosyal gelişimlerine katkı sunmayı amaçlıyor. Uzun yıllardır basketbol branşında önemli çalışmalar yürüten ve birçok genç sporcunun yetişmesine katkı sağlayan Kocaeli Gençlerbirliği, yeni dönemde voleybol yatırımıyla dikkat çekti.

Kulüp yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda oluşturulan voleybol şubesi, yaz dönemiyle birlikte çalışmalarına başlayacak. Kulüp Başkanı İbrahim Akçay, sporun çocukların gelişimindeki önemine vurgu yaparak, Kocaeli’de daha fazla çocuğa ulaşmak ve onları sporla buluşturmak adına voleybol branşını açtıklarını ifade etti. Yeni kurulan voleybol şubesinin teknik yapılanması için önemli bir isimle anlaşan Kocaeli Gençlerbirliği yönetimi, yıllardır il sporuna hizmet veren deneyimli antrenör Taner Pınar’ı göreve getirdi.

Voleybol camiasında tecrübesi ve yetiştirdiği sporcularla tanınan Taner Pınar’ın, kulübün voleybol yapılanmasını oluşturacağı ve altyapıdan başlayarak güçlü bir sistem kuracağı öğrenildi. Kocaeli Gençlerbirliği bünyesinde faaliyet gösterecek voleybol eğitimleri yaz dönemiyle birlikte başlayacak. 7 ile 18 yaş arasındaki kız ve erkek sporcuların katılabileceği çalışmalarda temel voleybol eğitiminin yanı sıra teknik ve taktik gelişim, koordinasyon, refleks, dayanıklılık ve takım oyunu üzerine eğitimler verilecek.

Hızır Reis İlkokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek basketbol ve voleybol eğitimleri için kayıtların devam ettiği öğrenildi. Yaz döneminde sporla tanışmak veya kendini geliştirmek isteyen genç sporcuların yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda, aileler de çocuklarını güvenilir ve profesyonel bir eğitim ortamına emanet etme fırsatı bulacak. Başkan İbrahim Akçay ve ekibinin hayata geçirdiği yeni proje, Kocaeli sporuna yeni yetenekler kazandırma hedefiyle çalışmalarına başlarken, voleybol şubesinin önümüzdeki yıllarda il genelinde önemli başarılara imza atması bekleniyor.
Zafer Onar

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme