Kocaelispor sevgisi sınırları aştı

Erasmus programı kapsamında İzmit Mimar Sinan Anadolu Lisesi'ne gelen Finlandiyalı öğrenci ve öğretmenler, Türk futbolunun coşkusunu yerinde yaşamak için Kocaelispor maçını takip etti

İzmit Mimar Sinan Anadolu Lisesi yurt dışından gelen öğrencilere ev sahipliği yaptı. Öğretmenler Anı Durna ve Çiğdem Pala öğrencileri Kocaelispor-Göztepe maçına götürdü ve anlamlı bir organizasyona imza attı. Finlandiyalı öğrenciler maçı takip ederek karşılaşma boyunca tribünlerin oluşturduğu görsel şölen ve hiç susmayan tezahüratlarla adeta büyülendiler.

Finlandiyalı öğrenciler, Türkiye’de futbolun sadece bir spor değil, aynı zamanda bir kültür olduğunu ifade etti. Özellikle Körfez ekibinin taraftarlarının takımlarına olan bağlılığı, konukların en çok dikkatini çeken detaylardan biri oldu. Finlandiyalı öğrenciler, “Bu atmosferi hayatımız boyunca unutmayacağız. Artık kalbimizin bir köşesinde Kocaelispor var” sözleriyle yaşadıkları deneyimi özetledi.

Zafer Onar

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme