KOGACE'den Güngör Arslan açıklaması

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, gazeteci Güngör Arslan cinayetiyle ilgili açıklama yaptı

KOGACE Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "SES Kocaeli Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Güngör Arslan Cumartesi günü saat 15.00’da sahibi olduğu gazetenin önünde silahlı saldırıya uğradı. Arslan uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

GAZETECİLERİN BEDEL ÖDEMESİNİ İSTEMİYORUZ
Arslan’ın ardından geriye gözü yaşlı bir eşi, bir kızı ve oğlu kaldı. Kocaeli’de görev yapan basın emekçileri de çoğu yerde fiziki ve benzer saldırılara uğramıştı. Gazetecilerin mesleklerini icra etmelerinden dolayı ne saldırıya uğramalarını, ne cezaevine girmelerini, ne de hayatlarıyla bedel ödemelerini istemiyoruz.

CAN GÜVENLİĞİMİZİN OLMAMASINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ
Abdi İpekçi’lerin Uğur Mumcu’ların öldürüldüğü, onlarca gazetecinin cezaevinde yattığı ve halen de onlarcasının yatmaya devam ettiği bir ülkede gazeteciler olarak can güvenliğimizin olmamasından endişe duyuyoruz. Kamuoyunun aydınlatılması adına kamu görevi yapan gazeteciler olarak haber yaparken can güvenliğimiz başta olmak üzere bir endişe veya korku içerisinde olmak istemiyoruz.

 AYDINLIĞA KAVUŞTURULMASINI DİLİYORUZ
Meslektaşımız Gazeteci Güngör Arslan’a yapılan bu saldırının Abdi İpekçi’nin, Uğur Mumcu’nun başta olmak üzere diğer saldırılardaki kimi karanlıkta kalmamasını ve saldırının tüm detaylarıyla aydınlığa kavuşturulmasını diliyoruz.

BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ
Gazeteciler olarak bir kez daha uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşımız Güngör Arslan’a Allah’tan rahmet, eşi Suna Arslan, kızı Nazlıcan Arslan ve oğlu Özgün Arslan’a başsağlığı dileriz."

Bakmadan Geçme