Kuruçeşme Tramvay Hattında hummalı çalışma

Akçaray Tramvay Hattı'nı D-100 üzerinden Kuruçeşme'ye bağlayacak yeni tramvay hattında çalışmalar devam ediyor

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Kent genelinde vatandaşların ulaşım hizmetlerinden yararlanması için çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kuruçeşme’ye kadar uzanacak tramvay hattında çalışmalarını sürdürüyor.

ÇELİK KİRİŞ İMALATI

Akçaray’ı Plajyolu İstasyonu’ndan D-100 Karayolu’nun karşı tarafına geçerek Kuruçeşme’ye bağlayacak tramvay hattında çalışmalar devam ediyor. 332 metre uzunluğundaki köprüyle Kuruçeşme’ye bağlanacak hat için 9 ayaklı ve 8 açıklıklı üst geçidin betonarme kirişler arası arasındaki çelik kirişlerin montajı devam ediyor.

GECE KİRİŞ MONTAJI

Ekipler gündüz yerde çelik kirişlerin montajını yapıyor. Akşam ise D-100 Karayolu güzergah yönlendirilmesi yapılarak çelik kirişler yerleştiriliyor. D-100 Karayolu üzerinde bulunan iki açıklıktan İstanbul istikameti çelik kiriş montajı tamamlandı. Ankara istikametinde ise üç kirişin montajı yapıldı. Kiriş montajına devam ediliyor. Kirişlerin arasında boşluk levhalarla doldurulup kaynakları yapılıyor.

RAYLARIN DÖŞENMESİ İÇİN HAZIRLIK

Çelik kiriş imalatının devam ettiği Kuruçeşme Tramvay hattında rayların döşenmesi için hazırlıklar başladı. Katener direklerin temel imalatına ve raylar ve rayların parçalarının montajına başlandı.

VAZGEÇİLMEZ ULAŞIM ARACI

Kocaelililerin vazgeçilmez ulaşım araçlarından biri haline gelen tramvay, yeni hattıyla 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaşacak. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla birlikte tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreye, Kuruçeşme istasyonuyla durak sayısı da 16’ya çıkacak. Vatandaşların hayatına kolaylık ve konfor katacak proje ile İzmit merkezi, Sekapark ve otogara erişim daha hızlı olacak.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN