Öğrencilere müjde! Ara tatil başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu ay ara ara tatil yapacak.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, 12 Eylül’de başlayan eğitim öğretim faaliyetlerine ara tatil ile birlikte kısa süre olsa da ara verecek. Çocuklarıyla birlikte tatil planlaması yapacaklar ise ara tatil tarihlerine ulaşarak, tatillerini buna göre şekillendirecek. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı iş takvimini dönem başında duyurmuştu. Takvim ise İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi. Ara tatilde 19 milyon öğrencinin yanı sıra 1,2 milyon öğretmende öğretmen seminerlerine katılacak. 

KASIM ARA TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Haftanın ilk gününde öğrenciler, Kasım ara tatili tarihlerini gündemlerine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okullar bu Cuma günü 11 Kasım’da kapanacak. Öğrenciler, ara tatil kapsamında 14-18 Kasım tarihleri arasında okula gitmeyecek.

ARA TATİL 9 GÜN MÜ SÜRECEK?
Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 14-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak ara tatilde öğrenciler hafta sonu da hesaba katıldığında toplam 9 gün boyunca tatil yapacak. 11 Kasım’da kapanan okullarda eğitim öğretim faaliyetleri tekrar 21 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Cumartesi ve Pazar günleri de dahil edildiğinde ara tatil toplam 9 gün sürecek.

SÖMESTR TARİHLERİ AÇIKLANDI
Öğrencilerin deyimiyle 15 tatil olarak da bilinen yarıyıl tatili ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulanacak. Birinci dönem sona erdiği için öğrenciler, dönem sonu başarı belgeleri ile birlikte karnelerini alacak. MEB takvimine göre okullar ikinci dönem 17-20 Nisan tarihlerinde ikinci ara tatili yapacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 16 Haziran’da sona erecek.

Bakmadan Geçme