Oğuzhan Keleş'ten sosyal konut açıklaması

81 ildeki asgari ücretlileri ev sahibi yapacak olan sosyal konut projesini değerlendiren Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hepimiz için hayırlı olsun' dedi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından asgari ücret alan kişilere yönelik yaptırılacak olan konutlar hakkında Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine dair basın açıklamasında bulunan Keleş özetle şöyle dedi: “81 ilde vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un yapmış olduğu basın açıklamasında inşaat maliyetlerine dikkat çektiğini gördük. Artan inşaat maliyetleri, üretimdeki azalma ile birlikte konut fiyatları her geçen gün yükseliyor.

HAZİNE ARAZİLERİNE
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre inşaat maliyetlerindeki artış son bir yılda yüzde 106 olurken, Merkez Bankası yıllık konut fiyat artışının yüzde 150’ye yaklaştığını görmekteyiz. Şehrimizde birçok kişinin başvurmuş olduğu TOKİ Sosyal Konut Projelerinin önemi çok büyüktür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından dar gelirlilere ucuz konut ve arsa müjdesi Ağustos ayında açıklanacak ve 81 ilde 150 bin sosyal konut yapılacak. Hazine arazileri vatandaşa açılacak, ev ve arsalar 15 yıla varan vadelerle satılacak. Projenin hayırlı olmasını temenni ederiz.”

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN